v rubriki dogodki:
.. / / / 22.02.2012 11:17

Parov Stelar Band v Kinu Šiška

Iz sosednje Avstrije zopet prihaja Parov Stelar, gospod, ki je v eno združil nezdružljivo. House, jazz, swing, breakbeat, electro in še bi veljalo naštevati. Publiko bodo ogrevali domači Jimmy Barka Experience!

Zgodba Marcusa Furederja se je začela že pred prelomom tisočletja, ko je z neverjetnim občutkom začel skladati različne sample v nove tvorbe, ki bi jih najbolje opisali kot novi jazz.

Prvo ploščo je pod psevdonimom Plasma izdal pri Bushido recordings, pravi zvok in uspehe pa je dočakal z ustanovitvijo založbe Etage Noir in prvencem Rough Cuts, ki še danes velja za eno najpomembnejših jazz, lounge plošč.

Ker mu je DJ-evska forma postala pretesna, je 2005 postavil na noge Parov Stelar Band, ki je močno vplival tako na njegov zvok kot na popularnost. Pri svoji založbi je izdal še tri albume Seven and Storm, Shine in Coco ter ogromno EP-jev.

Zadnji dve leti je spričo intenzivnega koncertiranja izdal le EP-ja Paris Swing Box in La Fete EP, nestrpno pa čakamo nov album, ki je napovedan prav za marec, ko začenja z novo koncertno turnejo, s katero se bo ustavil tudi v Kinu Šiška. In njegovi koncerti so res nekaj posebnega.

Nezamenljivemu Max the Sax-u, ki s svojimi energičnimi improvizacijami prispeva dodatne tone energije, se je lani pridružil tudi Jerry Di Monza, trobentač, ki v ničemer ne zaostaja za njim in tako ob ostalih vrhunskih glasbenikih še poveča glasbeno izkušnjo.

Jimmy Barka Experience

Jimmy Barka Experience je projekt treh veteranov slovenske glasbene scene, ki so dobili idejo, da bi bilo pametno narediti kaj izven okvirov standardnega DJ/glasbenik sodelovanja. Koncept že od začetka bazira na tem, da zvenijo kot bend, kot trio, ki se odmika od ideje inštrumentacije na DJ podlago.

Rezultat je kolaž raznovrstne godbe od funka, brejkov, afra pa vse tja do eksploatacije balkana in rocka. Na koncu pridemo do hektične mešanice in divje, toda ubrane vožnje od Peruja do Bakuja.

Lokacija:
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, 1000 Ljubljana

Datum:
Petek, 2.3.2012, ob 21h

Vstopnina:
Predprodaja (Eventim): 24€
Na dan dogodka: 27€

Povezave:
http://www.drumwise.com
http://www.kinosiska.si
http://www.parovstelar.com

FB:
http://www.facebook.com/events/306204869417298/

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Parov Stelar Band prihaja v Kino Šiška - 2. marca 2012 - thumbnail

Parov Stelar Band prihaja v Kino Šiška - 2. marca 2012