v rubriki dogodki:
.. / / / 24.06.2003

Elektronski jazz - za zrele poslušalce

Eden najboljših in najbolj živih izrazov elektronskega jazza in hkrati ena najboljših tehno godb so danes Acid jazz, Drumm&Bass, Jungle, TripHop. V petek, 27. junija, v hladu noči, ga bomo okusili pod Belvederjem (na Obali), kjer bomo lahko poslušali nekaj elektronskega jazza ali analognega breakbeata. Pri tem bodo pomagali tudi glasbeniki v živo: Dejan Semolič na klaviaturah, Zdenko Cotič s kitaro in Nervus s trobento, strojevodja pa bo Boris Bradač.

V zadnjih 10 letih je nastalo ogromno novega elektronskega jazza, njegovi zvoki preplavljajo svet. Večina teh novih jazz glasbenikov navaja kot svoje vzornike Millsa Davisa, John Coltrnea, Mahavishnu orchestra, Weather Report in druge inovativne glasbenike. Kaj hočemo, standardni jazz že dolgo ni povedal nič novega in se je iz gonilne sile spremenil v mlačno vodo, čeprav s svojo odprto formo ponuja največ možnosti.

Pod Belveder torej lahko pridejo vsi, ki nimajo pomislekov pred elektronsko glasbo, ob tem pa ne gre pozabiti, da je nastala pred rockom in da so pomisleki odveč. Ob tej posebni priložnosti se predsodkov lahko znebijo tudi ljubitelji rock glasbe, ki so doslej slišali elektronsko glasbo večinoma iz kakšnega avta, ki je peljal mimo z najglasnejšo možno štanco.

Petek, 27. junij ob 21.00 @ Belveder, Izola
Vstop prost!

DJ:
B Bradach

Gosti:
Dejan SEMOLIČ - klaviature
Zdenko COTIČ - kitara
Jaka IVANČIČ - trobenta