v rubriki dogodki:
.. / / / 24.03.2009 00:30

Elevators v živo v Subsub-u

Elevators se po krajšem premoru ponovno vračajo na domače odre, v sredo, 25. marca, bodo na ogled v ljubljanskem klubu Subsub.

Lani so se vsi, ki se zgražajo nad stanjem slovenskega popa, lahko razveselili novice, da se zasedba Elevators, ki jo sestavljajo sami preizkušeni glasbeni mački (Jani Hace - bas, Davor Klarič - klaviature, Sergej Ranđelović - bobni, Robert Pikl – kitara), vrača na sceno z drugim dolgometražnim izdelkom, Elevators. Glavno vlogo imajo tudi tokrat nabrite kitarske linije, »groovy« bas in druge značilnosti glasbe iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Sicer pa je novo plato najbolje opisal Mladinin pisec Max Modic:

“Ekipa, ki je pred kakimi sedmimi leti iz dobro umerjenih sestavin funka, jazza in rocka zamešala razvedrilni koktejl Elevator music, se vrača z novim paketom visokokakovostne godbe, ki tudi naključnega poslušalca pritegne s kategoričnim izogibanjem prevladujočim glasbenim trendom in simfoničnim vzdušjem, skladnim s takorekoč vsakim razpoloženjem. Za tukajšnje estradne razmere zmerno netipičen in prav nič preračunljiv izdelek, ki besedo resnično prepušča glasbi; le-to zgolj občasno prekine s hudomušnimi teksti…”

Vsekakor gre za lahkotno in neobremnjujočo godbo za vsakdan, kjer pa se nam že ob malo pozornejšem posluhu razodane resnično mojstrstvo vsakega člana posebej. Ne zamudite enega od prvih koncertov zasedbe po izidu drugega studijskega albuma.

Vstopnina: 10 EUR

Za Subsub

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Elevators /vir: subsub.si - thumbnail

Elevators /vir: subsub.si