v rubriki dogodki:
.. / / / 02.03.2011 18:04

Mississippi Heat iz ZDA na festivalu Blues Postojna

Mississippi Heat igrajo tradicionalni blues z unikatnim zvokom, 17. marca 2011 pa jih boste lahko slišali v okviru festivala Blues Postojna, v Jamskem dvorcu v Postojni.

Vizija Pierra Lacocqua, vodje skupine in avtorja glasbe skupine Mississippi Heat, se ni spreminjala vse od ustanovitve skupine leta 1991. Njegova glasba je tradicionalna, ker temelji na zlatih zvokih Chicaga iz petdesetih let, na glasbenikih kot so Muddy Waters, Howlin' Wolf, Jimmy Reed, Jimmy Rogers … Našteti veliki orgličarji so neizogibno in usodno vplivali na slog igranja Pierra Lacocqua.

Pierre in Mississippi Heat so doslej posneli že sedem CD-jev. Nekateri njihovi posnetki so dobili nagrade kot so najboljša plošča leta Chicago bluesa ali najboljša blues produkcija leta (za albuma Handyman in Footprints On The Ceiling v reviji Real Blues Magazine).

Mississippi Heat s svojimi energičnimi nastopi veljajo za koncertno atrakcijo. Skupina je homogena, uigrana in udarna. Seznam držav v Evropi in Severni Ameriki je prepričljivo dolg: Francija, Belgija, Nemčija, Anglija, Nizozemska, Švica, … , Pocono Festival, Baltimore, Columbus, Toronto, Montreal, Quebec City, Syracuse …

Mississippi Heat so

  • Pierre Lacocque – orglice
  • Inetta Visor – vokal
  • Giles Corey – guitar
  • Spurling Banks – bas
  • Kenny Smith – bobni

-- za Turizem Kras

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Mississippi Heat iz ZDA na festivalu Blues Postojna, 17. 3. 2011 - thumbnail

Mississippi Heat iz ZDA na festivalu Blues Postojna, 17. 3. 2011