v rubriki dogodki:
.. / / / 29.01.2005

Entreat., Evenrain in Wintersoul na Mostovni

ob izdaju svoje nove plošče se bodo v soboto, 5. februarja na novogoriški Mostovni predstavili Entreat., ki jim bodo na odru družbo delali Evenrain in Wintersoul.

Novogoriški melodični deathmetalci Entreat. bodo publiki predstavili album Deincubation, ki je izšel januarja 2005 za novo založbo Moonlee Records, ki ima pod svojim okriljem tudi Analeno, Lunar in Don't Mess With Texas. Snemanje je potekalo v razvpitem studiu Alpha Omega v Italiji, producent pa je bil Alex Azzali, ki je delal tudi z Ancient, Cataract, Infliction in mnogimi drugimi poznanimi imeni.
Skupina je nastala konec leta 1997. Njihova glasba je v začetku združevala elemente švedskega hardcora in metala, ki ga kasneje obarvajo z nežnejšimi toni clean kitar, zaradi česar kmalu dobijo oznako emo-metal. Spomladi leta 1998 začnejo s prvimi koncerti, katerim leto kasneje sledijo prvi demo posnetki, od katerih štiri skladbe končajo tudi na kompilaciji City Of... Leta 2000 izide njihov 7" pri založbi Choose Life Records in naslednje leto še prvenec Shaded, prav tako za Choose Life Records. Med tem odigrajo precej koncertov po Sloveniji ter tri turneje po skoraj celi Evropi in Balkanu. Spomladi leta 2002 pride v skupini do kadrovskih sprememb, kar se občuti tudi v novih skladbah. Ritmi postanejo hitrejši, kitare še bolj metalske, vokal pa agresivnejši. Še vedno pa se čuti, da njihove korenine segajo v hardcore. Proti koncu leta 2003 se odpravljajo v studio, da bi posneli svoj drugi album, ki bo sedaj končno zagledal luč sveta.

 - thumbnail