v rubriki dogodki:
.. / / / 17.02.2010 13:16

The Offenders na odru Orto bara

The Offenders bodo v petek, 19. februarja nastopili na odru ljubljanskega Orto bara. Italijanska senzacija 2tone revivala je nastala leta 2005 v Consenzi in kmalu postala zelo popularna na lokalnem območju, še posebej po izdaji singla Rudeboys on the dancefloor.

Nekaj mesecev kasneje so z izdajo drugega singla Hooligan Reggae dobili ponudbo za podpis pogodbe z nemško založbo Conehead Records in za njih posneli svoj studijski prvenec, ki so ga tako kot single poimenovali Hooligan Reggae.. Sledili so številni koncerti vsepovprek po Evropi, ki so Hooligan reggae proslavili kot vsesplošni hit evropske ska-reggae scene. Conehead je zato na krilih njegovega uspeha leta 2008 izdal še 7'' Wake up rebels, The Offenders pa so marljivo osvajali nova in nova področja. Med drugim jih je pot zanesla tudi v Slovenijo in na Hrvaško, kjer so zažigali na otoškem ska festivalu Skaville, povabljeni pa so bili tudi na legendarni This is ska Festival v Rosslau in Roscommon na Irsko.

Kljub veliko živih nastopov so koncec leta 2008 uspeli posneti še drugi studijski album Action Reaction, ki ga je zmiksal član Moon Invadersov Nico Leonard, ter presedlali na največjo evropsko ska založbo Grover Records. Oboje jim je prineslo nastop na Easter ska jam 2009, ter sodelovanje z divo Susan Cadogan.

Za Twotonebinas

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat