v rubriki dogodki:
.. / / / 03.06.2011 11:22

Piše se leto 2011 17. junija v Mariboru

V petek, 17.junija v Mariboru / Ledna dvorana s pričetkom ob 19.uri: Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Happy Ol' McWeasel, MKEJ in seveda presenečenje Elvis Jackson!

Piše se leto, koncert z najdaljšo tradicijo v Mariboru, letos organizatorji namreč beležijo zavidljivo 19. ponovitev, bo letos v petek, 17. junija 2011 v Mariboru v Ledni dvorani s pričetkom ob 19.uri. V primerjavi s preteklimi leti bo koncert za konec šolskega leta ponudil povsem spremenjen glasbeni program.

Štajerska najbolj masovna enodnevna rokerska prireditev nam bo predstavila svojevrsten, predvsem pa kvaliteten pregled najboljšega iz regije nekdanje Jugoslavije. Tokrat se bo predstavilo 5 glasbeni skupin, ki jih prištevamo med urbane, angažirane, energične in posebej v času aktualne.

Vstopnice za koncert so že na voljo po zelo ugodni predprodajni ceni 8 Eur (dijaki/študentje), 12 Eur (ostali), na dan koncerta bo treba za vstopnico odšteti 15 Eur. Predprodajna mesta za cenejše dijaške in študentske vstopnice so ŠOUM MB, Študentski servis Maribor in prizidek Večera, sicer pa je običajne vstopnice mogoče kupiti preko predprodaje www.eventim.si .

Največje ime koncerta so poleg presenečenja večera, Elvis Jackson, prav gotovo bošnjaki Dubioza Kolektiv, ki se v Maribor in Slovenijo vračajo po uspešni promociji albuma Firma Ilegal in 5 do 12, tokrat pa pričenjajo s promocijo novega albuma Wild Wild East, katerega napoveduje prvi single z albuma, parodija na temo Evrovizije Euro song.

Fantje pripravljajo za jesen album, ki bo izšel pri ameriški založbi Koolarrow Records. Do takrat so ponovno na daljši poletni turneji v okviru katere se bodo ustavili tudi v Sloveniji. Tokrat se Dubioza Kolektiv vračajo k angleškemu jeziku, na koncertu pa vsekakor ne bodo prikrajšani vsi fani pesmi, ob katerih z energičnim bendom prepeva celotna regija in slišijo na imena, kot so Walter, Balkan funk, Svi u Štrajk, Firma Ilegal in še bi lahko naštevali.

Glasba S.A.R.S. je svojevrstna kombinacija pop, rock, reggae hip-hop in bluesa z elementi tradicionalnega srbskega folka. V fuziji teh glasbenih zvrsti in idej, iz katerih izhajajo, nastajata edinstveni zvok in stil benda. S.A.R.S. dejansko veljajo za veliko odrkitje zadnjih dveh let, hit Budjev lebac pa jih je v trenutku postavil v prvo ligo srbske glasbene scene.

Za vse poznavalce in tiste, ki si želijo slišati sveži zvok iz srbske glasbene scene bo to nepozaben večer, sploh zato, ker bo skupina predstavila pesmi tudi iz novega albuma »Perspektiva«, ki je na spletni strani MTV brezplačno pretočilo preko 50.000 ljudi. S.A.R.S. so 19.maja z odliko nastopili kot predskupina Elvis Jackson v Križankah.

Adrenaliski koncertni spektakel primorsko-štajerske naveze Elvis Jackson je bil deležen odličnega odziva, tako medijev in obiskovalcev. Križanke so bile polne, kar napoveduje odličen nastop tudi v Mariboru.

Primerjajo jih z ameriškimi Flogging Molly ali Dropckick Murphys, sami pa radi dodajo, da je v njih tudi ščepec The Pogues. Vsekakor pa so domačini, sedemčlanska zabavna punk rock v irske barve odeta zasedba Happy Ol'McWeasel odlična koncertna poslastica, ki nikoli ne pusti obiskovalce ravnodušne.

Za uvod v nepozaben koncert bo namesto Tekochee Kru poskrbel njen najbolj vitalen člen, MKEJ alias Marko Kocjan, ki je po dolgih letih na glasbeni sceni pripravil samostojen projekt z imenom »Šmorn« in je v tem času postal že nepogrešljiv del urbane štajerske scene.

Hvala za vašo pozornost, se vidimo na najbolj glasni štajerski »urbano raperski« in rokerski čagi!

Več informacij:
Vstopnice na prodaj (EVENTIM): http://www.eventim.si/si/vstopnice/pise-se-leto-maribor-ledna-dvorana-96982/event.html

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Piše se leto 2011 - thumbnail

Piše se leto 2011