v rubriki dogodki:
.. / / / 05.01.2004

Escape v Orto klubu

Mlado kranjska skupino Escape že od svojega nastanka pretrestajo razne menjave članov, sedaj pa kaže da se je zasedba ustalila. Bežeči kvartet se bo predstavil v Orto klubu 28. januarja 2004.

Začetki kranjskega banda Escape (energični rock) segajo v leto 1998, ko se je zbrala prvotna zasedba: bobni - Rok Liebhart, kitara: Anže Vidic in bas - Gašper Gantar. Po treh mesecih delovanja se je Anže odpravil glasbeno znanje iskat čez lužo in po njegovi vrnitvi je band nadaljeval z delom in posnel prvi demo.

Leta 1999 je Escape zapustil Rok, ki ga je šele leta 2000 dokončno zamenjal Jure Volgemut. Kmalu se jim je pridružila še vokalistka Tanja Simonovič in nastal je drugi demo posnetek. Lani se je Tanja odločila za vojaški poklic in zamenjala jo je odlična pevka, polna energije, ki jo večina pozna kot backvokalistko pri Guštiju ali Magnificku in kot bivšo backvokalistko skupine Ks!ht.

Anže je reden gost na tekmovanjih kitaristov (kitariadah), kjer redno posega po visokih mestih. Band seveda nadaljuje s svojim delom, lahko jih bomo videli V SREDO, 28.1. 2004 V LJUBLJANSKEM ORTO BARU.

Nina Mrak

Escape na odru (foto Miha Grcar) - thumbnail

Escape na odru (foto Miha Grcar)