v rubriki dogodki:
.. / / / 28.01.2004

Etno čaga s Šukar

Gala hala 5. februarja gosti zasedbo Šukar, ki se v slovenskem prostoru najdlje časa posveča popularizaciji romske glasbene tradicije in je nedavno objavila svoj peti samostojni CD ?En concert?.

Posnetki na tej izdaji so nastali na dveh koncertih, ki jih je skupina imela 3. in 4. oktobra 2002 v dvakrat razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Ves koncert je posnet v razširjeni zasedbi skupine ŠUKAR, kjer poleg osnovnih članov (Igor Misdaris, vokal bugarija; Nenad Ljubotina, bisernica, violina, bra ; Peter Lozar, tamburaško čelo; Gordan Novaković, bra in Štefan Vagelj, kontrabas) sodelujejo izvrstni instrumentalisti, ki delujejo v Sloveniji (Jadranka Juras, vokal; Saša Olenjuk, violina, kitara; Adam Bicskey, cimbale; Marjan Stanić, tolkala; Sergej Randjelović -Randjo, tolkala; Marko Gregorič, kontrabas; Vesna Zornik ter Sandra Misdaris, spremljevalna vokala).

Najnovejša dvojna izdaja že zelo uveljavljene skupine v tujini in Sloveniji obsega 26 skladb, kar predstavlja več kot 120 minut žive glasbe v nepozabni atmosferi nabito polne Gallusove dvorane, ko je skupini uspelo dvigniti na noge ves avditorij Cankarjevega doma.

Tokratni koncert bo prav gotovo nekaj posebnega, saj se bo odvijal v povsem drugem kulturnem hramu - Metelkova mestu, kjer so pred desetletjem ŠUKAR že nastopili in z nastopom podprli zasedbo objektov bivše vojašnice, Metelkova pa jim nudi tudi vadbeni prostor.

Po koncertu v stilu etna vrtita DJ ata R (Dubsystem) in rezident Dubbud.