v rubriki dogodki:
.. / / / 20.04.2012 11:00

Exit 2012 letos že enajstič

Letošnji festival Exit, ki bo to poletje potekal od 12. do 15. julija na prekrasni lokaciji Petrovaradinske trdnjave iz 18. stoletja v Novem Sadu (Srbija), bo tudi letos gostil številna slovita imena s svetovne glasbene scene.

Doslej so na tem festivalu, ki slovi kot največji festival v regiji in en najbolj znanih na svetu, potrdili rock ikone Guns N’Roses, legendarno skupino New Order, energično indie zasedbo Gossip, avstralsko rock atrakcijo Wolfmother, senzacijo na world glasbeni sceni Buraka Som Sistema, medtem ko bodo Richie Hawtin, Miss Kittin, Art Department, Maceo Plex, kot tudi člani Cadenza Records: Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz in Maayan Nidam poskrbeli, da bo letošnja Dance Arena nepozabno doživetje za obiskovalce Exita.

A je še mnogo skupin, ki jih bodo še napovedali za letošnje leto! Festival, ki je v dvanajstih letih (letos je 13. po vrsti) privabil več kot 2 milijona obiskovalcev, bo tudi letos presenečal z vrhunskim izborom skupin in ostale ponudbe. Letos se na 20 odrih obeta nastop kar več kot 500 glasbenikov!

In ne bodite presenečeni, ko boste nad Petrovaradinsko trdnjavo videli oblak prahu, saj bo glede na doslej potrjene nastopajoče, ples trajal vse do jutranjih ur. Dance Arena Exit festivala že postaja nepogrešljiva poletna destinacija ljubiteljev klubske scene po vsem svetu!

Nova potrjena imena za omenjeni oder so resnično zanimiva: Laurent Garnier z L.B.S., senzacija, ki jo je pred 2 letoma odkril HNS oder, Brodinski, kot tudi Azari & III, skrivnostna kanadska zasedba, ki je lani prejela številne pozitivne kritike in pohvale. Poleg Dance Arene, se poletnemu oblaku prahu pridružuje tudi oder Elektrana in prva zasedba, ki je letos potrjena na njem, je danski elektro pop bend When Saints Go Machine.

Skromni začetki festivala Exit segajo v leto 2000, ko je nastal kot študentski protest proti represivnemu režimu v državi, s časom pa je pridobil mednarodno veljavo in obiskovalce iz vse Evrope in širše, na državni ravni pa je vzgajal številne generacije mladih. Doslej je privabil že več kot 2 milijona obiskovalcev iz 65 držav sveta.

EXIT nadaljuje svojo tradicijo enega največjih festivalov v Evropi. Na festivalu so – če izpostavimo samo nekatere – doslej nastopali: Snoop Dog, Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead in David Guetta.

Leta 2007 je Zveza 40 največjih evropskih festivalov nagradila Exit s prestižnim naslovom “Najboljši evropski festival leta”. Exit poleg tega izvaja številne lokalne in humanitarne akcije. Leta 2010 so ustanovili tudi “The State of Exit Fundation”, ki podpira reformo visokega izobraževanja v Srbiji.

Lani smo se imeli več kot odlično:

Več na: http://www.exitfest.org/

Predprodaja vstopnic: Dallas Mute Shop, Rimska 14, Ljubljana

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Exit 2012 - thumbnail

Exit 2012