v rubriki dogodki:
.. / / / 26.05.2009 19:14

European Reggae Contest Finale

V četrtek 28. maja se bo v klubu SubSub zgodilo prvo glasbeno dejanje European Reggae Contesta, natečaja ki poteka v organizaciji Rototom Sunsplash-a, v sodelovanju z evropskimi reggae festivali in promotorji.

Slovenski predstavnik v pisani evropski druščini je največji slovenki reggae festival Riversplash, ki bo letos potekal na že tradicionalni lokaciji v Tolminu, z novim elanom, ki ga premore nova organizatorska ekipa.

Kot rečeno, 28. maja se bodo na odru SubSub-a pomerili trije bendi iz nam pripadajoče skupine, kjer najdemo še Madžarsko in Hrvaško. Bendi, ki bodo preko on-line glasovanja, ki poteka na strani www.reggaecontest.eu zbrali največje število glasov bodo prejeli vabilo na omenjeni polfinalni večer, kjer bodo ocenjeni s strani publike in mednarodne tehnične žirije. Zmagovalec večera si bo priboril promocijski koncert na Riversplashu, madžarskem reggae festivalu LB27 in pa finalni nastop na Rototom Sunsplashu, kjer se bo iskal zmagovalec, ki bo “v dar” prejel poletno turnejo po evropskih reggae festivalih.

Med 445 prijavljenimi skupinami iz 16 evropskih držav najdemo tudi dve slovenski zasedbi, in sicer BRO ter Skaktus, ki bosta gotovo veseli vaših glasov. Vabljeni k poslušanju na www.reggaecontest.eu in v živo v klub SubSub.

Vstop prost

Za Subsub

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail