v rubriki dogodki:
.. / / / 23.12.2004

Katalena vabi na Prešernov trg

Skupina Katalena, ki je letos izdala svojo drugo ploščo 'Babje leto' in z njo navdušila kritike in oboževalce, bo krono uspešnemu letu postavila na koncertu 26. decembra na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Mestna občina Ljubljana tudi letos prireja tradicionalne glasbene večere na Prešernovem trgu v Ljubljani, ki se bodo začeli 26. decembra 2004 in zaključili 8. januarja 2005. Za prve nastopajoče so bili izbrani budilci slovenske ljudske glasbe - skupina Katalena, ki bo 26. decembra ob 20. uri s svojo vizijo ljudske godbe začela Glasbene večere na Prešernovem trgu.

S Kataleno bo tokrat nastopil Vasko Atanasovski, ki bo nadomestil odsotnega Boštjana Gombača. Vasko je seveda rednim obiskovalcem koncertov Katalene znan obraz, saj je Boštjana menjal tudi na poletnih koncertih, kot gost pa je nastopil tudi na koncertu v Cankarjevem domu.

Katalena so v zimskem času že osvojili slovenske radijske valove in tudi srca poslušalcev s hvalnico pomladi 'Aj, zelena je vsa gora', pred dnevi pa so odigrali uspešen in odmeven koncert v Kopru. 10. decembra so Katalena v organizaciji Skupnosti Italijanov 'Santorio Santorio' Koper nastopili v sklopu festivala 'Ethnopolis', kjer so se z nastopi predstavili še številni drugi izvajalci ljudske glasbe, za največje navdušenje pa je poskrbela prav zasedba Katalena.

Skupina seveda ne počiva na uspehih, ampak že pridno raziskuje zakladnico slovenskih ljudskih pesmi in zbira gradivo za tretjo ploščo, hkrati pa se spogledujejo s številnimi ponudbami za koncerte, ki prihajajo iz Evrope.

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Vesna Zornik (Foto: Miro Majcen) - thumbnail

Vesna Zornik (Foto: Miro Majcen)