v rubriki dogodki:
.. / / / 07.05.2000

Execradores na Metelkovi

Execradores - skupina treh prijateljev iz Sao Paola, ki veruje v politično in socialno revolucijo ter v punk, kot obliko kulturne in individualne revolucije, bo v okviru evropske turneje predstavila svoj stilsko neobremenjeni surovi anarho punk tudi v Gala Hali na Metelkovi.

Poleg Abuso Sonoro in Difekto so bili Execradores eden izmed aktivnih in vplivnih brazilskih anarho punk bandov v prejšnjem desetletju. Posebej so znani po tem, da so večino nosilca zvoka, na katerih so se pojavili nesebično razdelili s sorodnimi bandi (Sin Dios, Metropolixo, Dios Odioso, Consciuous Attitude, Amor, Protest y odio...).

Oglasili so se 1991 s DIY kaseto "Cruelties of War", imajo pa še nizkoproračunski samostojni 7 ep "To do revolutions of routines, do routines of revolution" ter kasetni album "Anti-fascist action!". Najnovejše posnetke so predstavili na nekaj mednarodnih podtalnih kompilacijah (Cenas anarcho punk, Animal liberation?), v Ljubljani pa lahko pričakujemo presek njihovega celotnega početja, ki se ne omejuje samo na glasbeni izraz.

Uredništvo ŽVPL - avatar

Uredništvo ŽVPL

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 09.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 79 člankov.