v rubriki dogodki:
.. / / / 12.08.2013 15:43

Kreslinov tradicionalni 22. nastop v Križankah

Velik podpornik slovenske glasbe in predvsem zelo priljubljeni domači izvajalec Vlado Kreslin, ki bo konec novembra dopolnil 60 let, bo tudi v letošnjem letu, oz. natančneje poletju, stopil na oder Plečnikove koncertne mojstrovine — Križank.

V Križankah so doslej nastopili številni znani glasbeniki svetovnega kova, kot so Nick Cave, David Byrne, Pixies, Velvet Revolver in drugi, konec avgusta pa se bo imenom ponovno pridružil tudi Vlado Kreslin.

Veliki poet prekmurskega »porekla«, Vlado Kreslin, je v podporo svojemu novemu albumu Čarobnice, ki je izšel maja in nadaljuje spevnost ter lepoto zgodovinskega spomina ti. Kreslinčic, najavil datume tudi svojih večjih prihajajočih koncertov. Avgusta bo tako skupaj z Malimi bogovi in tudi Beltinško bando ter posebnimi gosti stopil na oder ljubljanskih Križank. Oder ljubljanskega letnega amfiteatra bo zasedel v okviru že kar 61. Festivala Ljubljana.

Koncert, ki je prav tako že tradicionalen, saj se bo na odru Plečnikovih Križank 27. avgusta zgodil že 22-tič, naj bi bil tudi tokrat poln presenečenj in predvsem vrhunske glasbe, zato je to vsekakor dogodek poletja, ki se ga preprosto moramo udeležiti.

Prav tako sta znana tudi datuma tradicionalnega Kreslinovanja v Cankarjevem domu. 60. rojstni dan bomo z Vladom lahko praznovali kar dva dni v decembru zapored. Z Malimi bogovi, Beltinško bando in posebno gostjo Lidijo Bajuk bo Vlado nastopil 2. in 3. decembra 2013.

Vstopnice za Kreslinov 22. koncert v ljubljanskih Križankah so že na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih in sicer že od 20€ dalje.

Žiga Žibert - avatar

Žiga Žibert

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 23.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Vlado Kreslin (Foto: Pika Dvornik) - thumbnail

Vlado Kreslin (Foto: Pika Dvornik)