v rubriki dogodki:
.. / / / 27.05.2003

Letos že četrti Soča Reggae Riversplash

Leto je naokoli in poletje zopet prinaša kopico open-air festivalov. Ponudba je iz leta v leto pestrejša in izbira težja. A kdor si želi štiridnevnega "dopusta" v neverjetni naravi ob sotočju Tolminke in Soče, z nenehno spremljavo reggae ritmov in vonjem po zeleni zeli v zraku, zagotovo ne bo izpustil letošnjega že četrtega Soča Reggae Riversplash festivala.

Od 10. do 13. julija se bodo v prijetni senci dreves na velikem odru zvrstila večja in manjša reggae imena z vsega sveta. Glavna protagonista letošnje izvedbe festivala sta brez dvoma Gentleman iz Nemčije, ki je po prvencu Trodin' on in odličnem drugem albumu Jouney to Jah pred kratkim izdal EP Runaway, in Benjamin Zephaniah, ki ga bo letos na odru spremljala ženska roots reggae zasedba Sista.

Poleg njih se nam obetajo še Zion Train (VB), B.R. Stylers (Italija), Mikey Dread (Jamajka), Terrakota (Portugalska), Djambi (Brazilija), Eyesburn (Srbija & ČG), Paprika Korps (Poljska), Radikal Dub Kolektiv (Hrvaška), Sly Asher & The Rooters (Francija) idr.

Kljub temu, da so organizatorji Vinylmania Records letos poskrbeli za večji prostor za kampiranje, bo število vstopnic, ki jih že prodajajo prek interneta in v trgovini Reggae Mania v Ljubljani, omejeno. Za štiri dni užitka boste zaenkrat odšteli 10 tisočakov.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.vinylmaniarecords.si. Za boljšo predstavo o vzdušju na festivalu pa si lahko vsak četrtek zvečer ob 2200 na Čarli TV ogledate vtise z lanskega Soča Reggae Riversplash festivala, kot jih je zabeležila kamera, oziroma kliknete sem.

Se vidimo na Sotočju. Jah.

Soca Reggae Rivesplash 03 - thumbnail

Soca Reggae Rivesplash 03