v rubriki dogodki:
.. / / / 20.04.2009 12:11

EZ3kiel ponovno na odru Gala hale

Glasbeni eksperiment EZ3kiel, ki bo v sredo, 22. aprila na ogled na odru Gala hale, je svojo pot začeli leta 1999, ko so Joan Guillon (semplerji, efekti in klaviature), Yann N'Guema (bas kitara in grafika) ter Matthieu Fays (bobni) izdali obetajočo ploščo ‘Equalize-it’.

Leta 2000 so z naslednjim albumom ‘Handle with care’ (Jarring Effects/Pias), obogateno kompozicijo in sodelovanjem z znanimi imeni francoske scene (Yann Tiersen, Sylvestre iz Dit Terzi ter Sir Jean iz Meï teï Sho) intrigirali občinstvo in potrdili eklektični stil skupine.
Na odru so EZ3kiel znani po ustvarjanju poetičnega vesolja z ekstremno estetičnimi slikami in grafiko, saj glasbeni ustvarjalec benda Yann N'Guema v ta namen uporablja semple različnih slik, ki skupaj z glasbo ustvarijo posebno audio-vizualno doživetje.
V letu 2003 so EZ3kiel izdali album ‘Barb4ry’ (Jarring Effects/Pias), ki je bolj prečiščen in dozorel. Z njem so potrdili svojo identiteto kot skupina, ki se izraža v različnih glasbenih žanrih (elektronika, dub, hiphop etc.) in veliko eksperimentira. V njihovi glasbi se lepota in melanholično razpoloženje prav kmalu lahko zamenja z nasiljem in krutostjo. Učinkovitost EZ3kiel namreč biva v njihovi zmožnosti presenetiti občinstvo.
Prefinjenost njihovega zvoka in vizualizacije so pripeljale do neverjetnega učinka: EZ3kiel so postali eden najbolj zanimivih francoskih elektro bendov. Njihovo koncertno atmosfero je mogoče videti na DVD-ju ‘Versus Tour 2004’.
V trenutni postavi jih spremlja še Stephane Babiaud.

Vstopnina:
13€ - z rezervacijo
15€ - na dan koncerta

Za Gala halo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

EZ3kiel /vir: Gala hala - thumbnail

EZ3kiel /vir: Gala hala