v rubriki dogodki:
.. / / / 06.04.2003

Fake Orchestra v KUD-u

V sredo, 9.3. ob 22 uri bodo ljubljanskem KUDu France Prešeren nastopili džezisti Fake Orchestra iz Ljubljane, predstavili pa bodo zgoščenko Fake Life. Skupino Fake orchestra je leta 1997 ustanovil kitarist Igor Leonardi, ki je bil v začetku osemdesetih soustanovitelj kultnih slovenskih avant skupin Begnagrad in Quatebriga. Šolal se je na graški akademiji za jazz, deset let pa je živel in ustvarjal v ZDA, kjer je med drugim sodeloval z Don Cherryjem, Metallico ter drugimi znanimi glasbeniki.

V skupini so združeni nekdanji člani Quatebriga:
Nino de Gleria - bas,
Aleš Rendla - bobni,
Igor Leonardi - kitara; tem pa se pridružujejo nove sile:
Jelena Ždrale - violina,
Blaž Celarec - tolkala in
Primož Fleischman - saksofoni.

Skupina Fake Orchestra izvaja širok spekter glasbenih zvrsti. Njen program sestavljajo skladbe, ki lahko zadovoljijo najzahtevnejšo publiko (nastopi na mednarodnih festivalih: Druga Godba '99, Jazz Železna 2000/ Praga, Jazz Festival cerkno 2001...) ali pa ustrežejo le zabave željnemu občinstvu. Tako se v programu skupine znajdejo na prvi pogled nezdružljive glasbene zvrsti, ki pa v stilsko razpoznavnih izvedbah zaživijo kot dobro premišljena celostna podoba.

Koncert Fake Orchestra bo v KUD-u France Prešeren potekal v dveh delih: v prvem, instrumentalnem, bo skupina predstavila predvsem glasbo dveh velikanov jazz-a: Dona Cherryja in Ornetta Colemana, iz lani izdanega CD-ja "Fake Life" pa se jim bodo v drugem delu koncerta pridružili pevca Janja Majzelj in Primož Vitez ter pihalec Boštjan Gombač z zvoki italijanskih in kubanskih popevk, španskih romanc, bosanskih sevdalink ter brazilskih ritmov. Žur vsekakor bo!

P.R.

Fake orchestra - thumbnail

Fake orchestra