v rubriki dogodki:
.. / / / 22.10.2003

Favez na odru Gala hale

V ponedeljek, 27.10 ob 22h, bodo Favez v okviru svoje evropske turneje ob izizdu nove plošče, s predskupino Boysclub iz Celovca, prevetrili ušesa obiskovalcem v eni in edini Gala hali na Metelkovi.

Kitarsko navdihnjena indie rock zasedba je svojo pot začela v začetku devetdesetih, takat še kot "The Favez Disciples" (iz filma Le Mans, 1971). Po treh albumih in članskih rošadah, so nadaljevali kot Favez. S tem se je njihova zgodba zares začela., ki jih je leta 1999 odkrila Na podlagi akustičnega albuma "A Ride on the Line Again" ter ogledu živega nastopa jih leta 99 pod svoje okrilje v Evropi vzame založba Sticksister Records in v ZDA ter na Japonskem pri kultni emo indie založbi Dog House Records (The All-American Rejects, Gameface, Celebrity...)

Leto kasneje izdajo akustični album s "Gentlemen Start Your Engines", ki ji sami pravijo "poppy-rock record". Ploščo so posneli v studijih Water Music Recorders v New Yorku, s producentom Johnom Angellom (Dinosaur Jr., Patti Smith, Error Type 11?) Izdaja albuma je sproducirala tri turneje v Nemčiji, dve v Ameriki in več kot 150 koncertov po preostalih državah Evrope!

Snemanje druge plošče v New Yorku je zaznamoval teroristični napad 11. septembra. V New York so prileteli ravno nekaj dni po dogodku. Njihov producent J. Angello je le dobro uro pred nesrečo zapustil "dvojčka". Ko so pričeli s snemanjem, je bil še vedno v šoku, prav tako tudi bend ni ostal ravnodušen, kar se je do neke mere odražalo tudi na njihovi plošči, ki jo sami opisujejo kot "kick-assest-meanest-toughest" album in our lives?! Album gradijo težki udarci bobnov in radijem neprijazne kitare, le vokali so seveda še vedno mehkužni in cmeravi, ampak z "New Jersey-badass" priokusom.

Favez tako nadaljujejo po pravilu: "nikoli dvakrat isto". "From Lausanne, Switzerland" postreže s težkimi rifi in udarnostjo, na kar sta vplivali dve leti konstantnega koncertiranja. Cesta je okrepila bend, njihov zvok pa je tako postal bolj jezen, agresiven miks hard rocka 70ih in Y2K melodičnega hardcore-a.

-Bellefontaine Avenue je novi ponos Švicarjev, ki je 100% njihovo lastno delo. Od glasbe, tekstov, izvedbe, miksanja, obdelave, do končne produkcije so ustvarili sami, v svojem studiju, katerega ime nosi nova plošča. Čisto D.I.Y.

Več informacij še na www.favez.com in www.stickman-records.de.

Do koncerta pa v poslušanje nasledje dve pesmi:

www.doghouserecords.com/site/multimedia/favez_son-of-steve-mcqueen.mp3

www.doghouserecords.com/site/multimedia/favez_chasing-honesty.mp3

 - thumbnail