v rubriki dogodki:
.. / / / 09.06.2009 22:45

Jarboe in druščina v Ljubljani

V sredo, 10. junija se bo v Channel Zero na Metelkovi v Ljubljani ustavila in predstavila diva teme, neverjetna vokalistka Jarboe, ki bo predstavljala svojo najnovejšo ploščo, Mahakali.

Jarboe se je proslavila kot pevka legendarne zasedbe Swans, katere vokalistka je bila do leta 1998. V dobrih 30 letih je Jarboe izdala (kot del zasedbe Swans in kot solo artistka) več kot 20 plošč, sodelovala pa je med drugim tudi z Neurosis in celo z ekstremneži Cattle Decapitation. Razgledana v inteligenci, intrigantna v misteriozni lepoti, neprekosljiva v vokalih bo Jarboe predstavila svoj najnovejši album Mahakali, na katerem sta med drugim svoje glasove posodila tudi Phil Anselmo (Pantera, Down) in Attila Csihar (Mayhem, Tormentor). Jarboe bo imela tudi spremljevalno skupino, ki jo med drugim tvori tudi bobnar Erik Wunder iz neverjetne ameriške black metal zasedbe Cobalt.

Kot predskupina se bo Jarboe v Ljubljani pridružila kultna grška black metal zasedba Naer Maraton, ki svoja black metalska prepričanja v najbolj pristni obliki širi že od leta 1994. Zasedba še vedno predstavlja lani izdani album Praetorians. V zasedbi Naer Mataron zasledimo tudi kultnega vokalista zasedbe Dodheimsgard, ostali člani pa so se urili v zasedbah, kot so Necromantia, Septicflesh, Gorgoroth itd.

Koncert bo odprla izjemno ekstremna domača zasedba, katere glasba pomeni konec vsega, kar je glasbenega! Na oder se - v novi postavi - vračajo nočne more v obliki zasedbe Deca Debilane.

Za Dirty Skunks

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat