v rubriki dogodki:
.. / / / 17.07.2003

Festival Gong

Goriško kulturno poletje želimo zaznamovati s festivalom, ki bo združeval prebivalce Nove Gorice (do 3.9.), Gorice ter Šempetra in jih na kulturnem, bivalnem nivoju združil v enotni življenjski prostor. Znotraj tega magičnega kulturnega trga, se bosta srečevali dve kulturi, se spogledovali, si zavidali, se primerjali in se počasi združevali v enotni duh različnih stilizacij. Kulturno dogajanje se bo odvijalo na področju, glasbe, slikarstva, poezije, fotografije in na drugih področjih umetnosti, ki jih bo čas prinesel.

Festival je zasnovan na konceptu dogodkov, ki prihajajo v mesto, se po njem selijo, ga obarvajo in izginejo. Ti privabljajo prebivalce Gorice, Nove Gorice in Šempetra ter širše okolice, ki se med seboj združujejo na podlagi okusov, želja, kultur, .... Dogodki v občinstvu pustijo globok vtis, doživetje. Izkušnjo v dveh svetovih, v dveh kulturah, v treh mestih, na odru in na tribunah.

Festival bo združeval moderno art kulturo. Temeljil bo na mladih, na generaciji, ki bo podrla meje tudi v glavah in bo tvorila bodoči skupni prostor, bodočo skupno Evropo.

Želimo, da bo festival postal tradicionalno kulturno srečanje.

Izkušnje in znanje organizatorjev, entuziazem in želja ter spodbuda prijateljev nam pravijo, da moramo s projektom nadaljevati in ga udejanjiti.

Letos k organizaciji pristopamo prvič, zato želimo postaviti dobre temelje malemu projektu. Ob vstopu Slovenije v EU želimo festival razširiti, obeležiti zgodovinski trenutek. Želimo, da bo festival postal naša bodoča stalnica.

Festival je namenjen generacijam, ki živijo ob italijansko-slovenski meji in tvorijo populacijo, ki je začela proces integracije dveh sistemov, dveh narodov. Festival je še bolj kot tej generaciji namenjen mlajšim, ki v proces integracije vstopajo in bodo bodoči nosilci skupnega prostora. Če je starejša generacija že prepričana in aktivno deluje na procesu združevanja dveh mest, ki je hkrati tudi simbolično združevanje dveh zgodovinskih nasprotji, pa prihajajoče generacije integracijo doživljajo drugače.

Festival je namenjen tudi zamejskim Slovencem, ki po osamosvojitvi Slovenije pridobivajo na samozavesti in nacionalni identiteti. Še posebej je festival aktualen prav na območju zahodne meje, saj se bodo zamejci imeli priložnost predstaviti, doma in v tujini. Pravzaprav v Sloveniji in Italiji, ki sta hkrati njun dom in tujina. To bo tudi priložnost, kjer se bodo zamejskim Slovencem v Italiji predstavili slovenski avtorji.

Zelo pomembna bo tudi udeležba mladih, še ne uveljavljenih nekomercialnih avtorjev iz obeh strani meje. Festival jim bo ponudil priložnost, da se preko delavnic tudi izobražujejo in učijo od svetovno priznanih izvajalcev.

Program festivala:

Otvoritev festivala, slikarska razstava - četrtek, 17. julij

Prehod - skupina BridA
BIBLIOTECA CIVICA DI GORIZIA (knjižnica v Gorici - Italija, via Mameli 12) ob 20:00

Di.fronte. - Giorgia Orzan, Michele Drascek
MOSTOVNA (kulturni center v Novi Gorici, Cesta IX. korpusa 99a - Slovenija) ob 21:30

Verjetno lahko govorimo o projektu, ki presega idejo dveh držav v dveh mestih. Naša skupna prihodnost in naša še ne tako oddaljena preteklost lahko govorita predvsem o tem, da se z izmenjavo likovnih duetov soočamo s pojmi vpraševanja po identiteti v konkretnem okolju - predvsem "obremenjenem" s kategorijami locusa, temami določene generacije, vpraševanju po lastnem prostoru v nekakšnem poenotenem univerzumu. V istem času in skoraj istem prostoru nas bosta nagovorili poetiki dveh parov ustvarjalcev: krasna priložnost, da se namesto o čezmejnem sodelovanju, zamislimo o usodnih in manj usodnih temah, ki protagoniste razstav v konkretnem trenutku zaposlujejo in obsedajo.

Slikarska razstava bo prostorsko razdeljena. Obiskovalci si jo bodo del ogledali v Italiji, del pa v Sloveniji.

BridA: Člani skupine BridA, Sendi Mango, Jurij Pavlica, Tom Kerševan in Klemen Brun, so vsi zaključili študij na akademiji lepih umetnosti v Benetkah. Kot umetniška skupina delujejo že med samim študijem na akademiji ter sodelujejo pri različnih projektih in kot organizatorji raznih dogodkov na umetniškem področju. Tudi po zaključku šolanja nadaljujejo z inovacijami in raziskavami na področju vizualnega umetniškega izražanja.

Dogodek organizirata zavod GONG in BIBLIOTECA CIVICA DI GORIZIA.

GIORGIA ORZAN: akademska slikarka, doma iz Gorice (It). Svojo umetniško pot je začela na srednji umetniški šoli v Gorici (It), smer slikarstvo. Želja po iskanju svobodnejših izraznih načinov jo popelje na Akademijo umetnosti v Benetke, kjer 2001 leta tudi diplomira.
Od začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja se redno udeležuje domačih in mednarodnih umetniških pobud; od grafičnih natečajev, do skupinskih razstav. V zadnjih časih, vštric z rastjo njene umetniške izraznosti, se njena dela pojavljajo tudi na samostojnih razstavah.

MICHELE DRASCEK: Razstavljati je začel leta 1994 z individualno razstavo v kulturnem društvu Mittelart. Prevzele so ga različne dejavnosti: izdelava scenskih odrov za kulturne dogodke; instalacije (za kulturno združenje Exit, s postavitvijo Luciana Gironcolija); ilustracije različnih pesniških zbirk, razstave del v Contemporanea 98 v Regijski galeriji "Spazzapan" v Gradiški; glasbeno svetovanje (Praznina v izgubljanju - predstava študentov Umetniške šole Max Fabiani iz Gorice); umetniška gledališka dela (Ozemlja.govorica.telo.zvok.mesto - v Kulturnem domu v Gorici); didaktične delavnice (Kaki Tree Project - Japonski razstavni prostor 48. Biennala moderne umetnosti v Benetkah); kratkometražni filmi (Vom Meer bis zum Alpengeist, macht der deutsche Gebirgsoldat, predvajan na Video GONGu 2000) in tudi izdelava logotipov in raznih kulturnih dogodkov ter multimedijskih projektov.

Dogodek organizirata zavod GONG in zavod MASOVNA.

__________________________________________

Večer poezije - predstavitev avtorjev iz zamejstva
četrtek, 24. julij ob 21:00, atrij v notranjosti občinske stavbe

__________________________________________
Zoran Predin & Orkester adijo pamet (slo) in Calicanto (it)
nedelja, 20. julij ob 21:00, pokrito prizorišče na gradu v italijanski Gorici

Zoran Predin je priznan slovenski glasbenik, pesnik in kantavtor, poznan po neštetih že skoraj ponarodelih besedilih ter nepozabnih šansonih.

Pred približno dvajsetimi leti je ustanovil svojo rokersko skupino in ji z imenom Lačni Franz naprtil ves svoj cinizem, sarkazem in občutek za parodijo. Lačni Franz so bili prvoligaški bend nekdanje Jugoslavije in so v enajstih letih obstoja posneli devet LP albumov in pet kompilacij. Zoran je bil njihov glavni in večinski avtor.

V devetdesetih je začel samostojno kariero kot šansonjer z velikim Arsenom Dedićem in LP albumom "Svjedoci - Priče". Z lastno vizijo pop pesmic se je poigraval na samostojnih CD-jih "Gate na glavo" in "Napad ljubezni". Zaplaval je tudi v etno balade in romance in s skupino Šukar, ki igra tradicionalno cigansko glasbo, posnel zelo uspešen CD "Mentol bombon". Leta 98 je izšel album "Ljubimec iz omare" (All-purpose lover), ki ga je s skupino Mar Django Quartet, zasadil v kraljestvo gypsy swinga, žanra s katerim je odrinil v Evropo. Koncerti v Parizu, Londonu in Edinburghu leta1999, na Dunaju in v Montpellieru ter povabila v Notingham - Velika Britanija, Pitsburg - ZDA in v Melbourne in Sidney - Avstralija so samo še en dokaz, da se z avtorsko pesmijo lahko prebiješ na svetovne odre.

V letu 2000 je ustanovil skupino Orkester adijo pamet s katero je nadgradil svoj program in konec istega leta posnel osmi samostojni CD z naslovom "Lovec na sanje". V času svoje polne in pisane kariere je Zoran ustvaril tudi glasbo za šest gledaliških predstav, za pet celovečernih filmov, za štiri TV-nadaljevanke in izdal tri knjige pesmi in besedil. Sam pa pravi, da je šele na polovici svojega dela in da najboljše šele pride!

Zoran Predin: vokal
Igor Bezget: solo kitara
Rok Predin: ritem kitara in vokal
Nikola Matošič: kontrabas
Gašper Bertoncelj: bobni

www.predin.com

Calicanto, legenda italijanske folk glasbe. Skupina, ki je bila ustanovljena že davnega 1981 leta, gradi svojo glasbeno podobo predvsem na etno izročilih venetske pokrajine.
Njihovi glasbeni dosežki so prepleteni z raziskavami terena, primerjamo jih lahko s slovenskimi Terlepi, rekonstrukcijami že pozabljenih instrumentov, vernega prepisovanja in reproduciranja glasbenega izročila venetske pokrajine; priokus po novem, strpnost do drugačnosti, radovednost in odprtost do vedno skrivnostnega orienta.
V drugi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja raziskovanje glasbenega izročila pripelje Calicanto do sodelovanja pri filmu in gledališču. Naslednja postojanka njihovih etnomuzikoloških iskanj so italijanska manjšina Istre in Dalmacije. Njihov zadnji dosežek, Labirintomare, pri katerem sodeluje 25 glasbenikov z jadranske obale, primerja, spaja in razdvaja duh otokov, Istre in Dalmacije, z zgodovino beneškega leva.
Alegorija preteklosti, z izgovorom pripovedovanja sedanjosti brez nepotrebne retorike.

Claudia Ferronato: vokal
Gabriele Coltri: dude (cornamusa), clarinet
Nicola Marsilio: clarinet, sopran saksofon, flavta, violončelo
Giancarlo Tombesi: kontrabas
Roberto Tombesi: vokal, harmonij, brenkala, tolkala
Paolo Vidaich: tolkala

www.calicanto.it

Vstopnina: 2300 sit / 10 eur / dogodek organizirata zavod GONG in društvo CONTROTEMPO (it).

__________________________________________

Caminoigra (slo)
petek, 25. julij ob 22:00, ploščad med občino in knjižnico v Novi Gorici / brez vstopnine

Glasba skupine Caminoigra se uvršča med t.i."world music" - svetovno glasbo, ki s svojo raznolikostjo širi standardne glasbene okvire, zato je težko opisljiva. V njej se prepleta mnogo različnih kultur; glasba se giblje od energičnih južnoameriških ritmov (latino) in strastnosti flamenkove dinamike do meditativnih indijskih rag (klasične indijske kompozicije).
Improvizacija glasbenikov - ki včasih uporabi jazzovske elemente ? je omejena z okvirom tekoče melodike, zato je glasba Caminoigre kljub svoji sodobni orientaciji blizu vsem, ki radi poslušajo melodično, umirjeno glasbo, ki pa skozi različne skladbe postaja radoživa, plesno izzivajoča, strastna, pa tudi nežno otožna in obredno meditativna.
Poslušanje glasbe Caminoigra omogoča vsakemu poslušalcu, posebno takemu, ki je zahteven pri izbiri kakovostne, nekomercialne glasbe, da obogati svoje glasbeno obzorje in se prepusti doživljanju sproščene igre svojega otroškega Jaza.

Jan Tomšič, kitara, vokal
Blaž Celarec, tolkala, spr. vokal
Žiga Golob, kontrabas
Primož Fleischman, sopran saksofon
Sergej Randželović, bobni

www.caminoigra.net

Dogodek organizirata zavod GONG in KGŠ - Klub goriških študentov.

__________________________________________

Gaetano Valli - Casa Rossa project (it - slo)
sobota, 26. julij ob 22:00, ploščad med občino in knjižnico v Novi Gorici / brez vstopnine

Današnji jazz trendi težijo k prekoračitvi izraznih meja, projekt Casa Rossa pa ima le skromno željo po širitvi geografskih razsežnosti slovenskega in furlanskega jazza. Cilj projekta je zbližati dve glasbeni realnosti, ki se preko meje gledata iz oči v oči, a vendar nimata primernih prostorov, kjer bi se srečevali, primerjali in združevali.

Glasbeni projekt Casa Rossa, zaobjet na zgoščenki "Oltre confine", vsebuje večino avtorskih skladb. Zasedbo sestavljajo najboljši furlanski in slovenski jazz glasbeniki. Obiskovalci koncerta pa boste uživali v modernem, sodobnem jazzu, s primesmi funka in latino glasbe.

Gaetano Valli: električna in akustična kitara
Oscar Marchioni: hammond orgle in rhodes električni klavir
Aljoša Jerič: bobni
Nikola Matošič: kontrabas
David Jarh: trobenta in krilni rog
Jure Pukl: tenor in sopran saksofon

Dogodek organizirata zavod GONG in KGŠ - Klub goriških študentov.

__________________________________________

Zgodba o izgubljeni dudi - glasbeno-lutkovna predstava za otroke
nedelja, 27. julij ob 18:30, ploščad med občino in knjižnico v Novi Gorici / brez vstopnine

Mali Žan je nekega večera ob risanki široko zazehal in iz ust mu je padla duda. Naenkrat se je od nekod prismukal majhen muc in jo pobral. Mucu so jo odnesle zlobne miške in jo spravile na varno v grad mišje kraljice. Iz gradu jo je ukradla tatinska sraka, se z njo žogala, dokler ji ni padla v pajkovo mrežo. Žan pa dudo pogreša, saj je še majhen in brez nje težko zaspi. Jo bo še kdaj videl? Pridite na predstavo in pomagajte malemu Žanu dobiti dudo nazaj!

scenarij in režija: Melita Osojnik
scenografija: Jani Osojnik
glasba: Blaž Jurjevčič
besedila pesmi: Zvezdana Majhen in Damjana Kenda Hussu
izvaja: Melita Osojnik

Dogodek organizirata zavod GONG in KGŠ - Klub goriških študentov.

__________________________________________

Juraj Berky cigansky trio
nedelja, 27. julij ob 22:00, ploščad med občino in knjižnico v Novi Gorici / brez vstopnine

Poulična godba dveh Romov slovanskega melosa, natančneje slovaškega, violinista Juraja Berkyja in kitarista Tiborja Pleska, se s svojimi čardami, ponarodelimi židovskimi in ruskimi napevi ter s pomočjo pridruženega tržaškega harmonikaša Fabia Zorattija zliva v prijetno in poslušljivo glasbeno mešanico.
Ko igrajo, se skoraj moraš ustaviti in prevzeto prisluhniti njihovemu virtuoznemu muziciranju.

Juraj Berky: violina
Tibor Plesko: kitara
Fabio Zoratti: harmonika

Dogodek organizirata zavod GONG in KGŠ - Klub goriških študentov.
__________________________________________

Maceo Parker (usa)
ponedeljek, 28. julij ob 21:00, ploščad med občino in knjižnico v Novi Gorici

Maceo Parker je saksofonist, ki je v svoji uspešni karieri sodeloval z zelo zvenečimi imeni. V šestdesetih letih je začel igrati z očetom soula in funka Jamesom Brownom ter v tej zasedbi vztrajal dve desetletji in s svojim igranjem vplival na razvoj tega stila. V sedemdesetih je sodeloval z Bootsyjem Collinsom in Georgom Clintonom v zasedbah, kot so Funkadelic ter Parliament, ki še danes pomenijo višek na področju funka. V zadnjih letih pa je snemal ali koncertiral z imeni, kot so: Ani DiFranco, Prince, De La Soul, Jane's Addiction in Dave Matthews Band. Njegovo solo kariero so glasbeni kritiki z veseljem pozdravili šele v začetku devetdesetih. Od takrat ostaja zvest funku vendar v svojo glasbo mojstrsko vpleta tudi elemente mehkejšega jazza kakor tudi trendovskega hip-hopa. Danes Maceo Parker polni dvorane po celi zemeljski obli in izvede do 250 nastopov letno. S svojim pristnim odnosom do glasbe in energičnim igranjem navdušuje tako mlajše generacije kakor starejše poznavalce. Tudi leto 2003 je za našega gosta zelo uspešno, saj je prejel nagrado "Pioneer Award - Rhythm and Blues Foundation" za njegov prispevek R&B glasbi. Njegov novi album pa je požel dobre kritike. Obeta se nam torej "vroč" in zelo dolg nastop, saj je Maceo znan po tem, da na odru vztraja zelo dolgo, če si publika seveda to zasluži. Zaužili bomo lahko vrhunsko glasbo po receptu, kot Maceo sam pravi: "98% funky stuff & 2% jazz."

Pokrovitelj koncerta: HIT d.d.

www.maceo.com

Vstopnina: 2300 sit / 10 eur / dogodek organizirata zavod GONG in KGŠ - Klub goriških študentov.
__________________________________________

Spremljajoči dogodki:

Ciklus mladinskih koncertov

Zavod GONG in Klub goriških študentov prirejata ciklus koncertov mladih ustvarjalcev. Nastopale bodo mlade, še neuveljavljene skupine različnih glasbenih zvrsti iz zamejstva in goriške regije, tako z naše kot z italijanske strani.

Koncerti bodo vsako sredo od 2.7. do 3.9. 2003. ob 22:00 / brez vstopnine

Prizorišče: Poletna scena - KGŠ - Klub goriških študentov

9. 7. TRAFFICRELIGION - rock skupina iz Nove Gorice

16. 7. BITCH BOYS - surf rock skupina

23. 7. XODOBIANO - brazilska glasba - skupina iz Italije, Slovenije in Brazilije

30. 7. ULURU - misticna glasba - didgeridoo

6. 8. PASSWORD & THE DIGIMPS - funk / jazz zasedba iz Nove Gorice in Ljubljane

13. 8. POLLUX - grunge-rock-funk skupina iz Idrije

20. 8. RESTART - pop-rock skupina iz Tolmina
GORAZD LAMPE - kantavtor iz Idrije

27. 8. THE POKERHEADS - ska iz Nove Gorice

3. 9. ANNA NON VUOLE - rock skupina iz Nove Gorice

__________________________________________

V okviru festivala bodo potekale tudi delavnice:

Foto ex-tempore "Gorica - eno mesto"

Zavod Gong v okviru projekta "GONG fest", festivala dveh narodov - festivala treh občin, ter v sodelovanju s Foto klubom Nova Gorica in Fotografsko zvezo Slovenije razpisuje fotografski ex-tempore "Gorica - eno mesto". Ex-tempore je odprt za vse fotografe, tako ljubiteljske kot poklicne iz Slovenije in Italije.

Razpisane teme fotografiranja so z naslednjih področij:

Glasba, slikarstvo, ples in poezija
Arhitektura treh mest
Portret z ulice
Prosto

Točka vpisa: TIC - Turistično informativni center Nova Gorica (v Kulturnem domu)
od ponedeljka do petka od 8:00 do 18:00 , sobota in nedelja do 13:00

Dodatne informacije o omenjenem fotografskem natečaju lahko dobite na telefonu 041 562 392 (Dejan Simčič) ali na naši spletni strani: www.zavodgong.org

Glasbena delavnica "Tehnika ozvočevanja"

V delavnici se bodo obiskovalci seznanili z teorijo, tehnologijo in prakso ozvočevanja koncertnih prireditev. Delavnico bo vodil glasbeni producent David Šuligoj in bo potekala 16., 23., in 30. julija, v prostorih KGŠ-a (Kluba goriških študentov).

Dodatne informacije o delavnici lahko dobite na telefonu 041 320 838 (David Šuligoj) ali na naši spletni strani: www.zavodgong.org

Delavnico organizirata zavod GONG in KGŠ - Klub goriških študentov.

Plesne delavnice "Plesno poletje v Šempetru pri Gorici"

-Tako kot ljudje ustvarjajo lepe vrtove, v katerih lahko sedimo ali razmišljamo, plesalci ustvarjajo vrtove plesa v njihovi notranjosti. Ti vrtovi ali ideje, kako se premikati, so izraženi preko samega plesa. In ko jih vidimo, lahko tudi razumemo življenje plesalca. (Robert Cohan)

Plesno poletje v Šempetru pri Gorici se bo odvijalo v času od 25. do 30. avgusta 2003 v prostorih Srednje poklicne in tehniške kmetijsko živilske šole v Šempetru pri Gorici.

Plesno izpopolnjevanje je namenjeno začetnikom, članom plesnih skupin, mentorjem oz. plesnim pedagogom, koreografom in vsem ostalim ljubiteljem plesne umetnosti, ki imajo osnovno (I), srednje oz. dobro (II) ter zelo dobro (III) plesno predznanje.

Balet I in II - Sergej Semenjuk in Irina Visočinenko (Ajdovščina, Slovenija)

Sodobna plesna tehnika Horton I in II - Rosana Štorgelj (Velenje, Slovenija)

Koreografska delavnica - Rosana Štorgelj (Velenje, Slovenija)

Modern Jazz II in III - Erika Silgoner (Rim, Italija)

Hip hop I in II - Aleš Gorišek (Ljubljana, Slovenija)

Afriški plesi - William Bobongo (Pariz, Francija)

Bobni I in II - Gilbert Lacroix in David Plumain (Pariz, Francija)

Plesni program za otroke do 10 let - Katja Bucik (Nova Gorica, Slovenija)

Dodatne informacije o plesni delavnici lahko dobite na telefonu 031 300 773 ali 040 576 370 ali na naši spletni strani www.zavodgong.org. Pišete pa lahko na e-mail naslov: bremci2001@yahoo.com

Delavnice organizirata plesni center TERPSIHORA in zavod GONG.

__________________________________________

Program avgust:

ZEBRA V MESTU - večer poezije - Primož Čučnik, Gregor Podlogar, Jure Jakob
21. avgust ob 21:00 / atrij v notranjosti občinske stavbe

TERPSIHORA Plesni center Šempeter-Vrtojba z gosti
25. avgust ob 21.00 uri / dvorec Coronini - Šempeter

ORIENT IN AFRO plesni večer na vrtu
26. avgust ob 21.00 uri / vrt restavracije Mark - Šempeter

PLESNI TEATER LJUBLJANA s predstavo "BLASTOSTRELKA"
27. avgust ob 21.00 uri / dvorec Coronini - Šempeter

PLESNA IZBA MARIBOR s predstavo "DOGODKI GOSPE A"
28. avgust ob 21.00 uri / dvorec Coronini - Šempeter

MAJA DELAK s predstavo "GINA IN MIOVANNI" v produkciji Zavoda EN KNAP
29. avgust ob 21.00 uri / dvorec Coronini - Šempeter

Zaključna produkcija delavnice "PLESNO POLETJE V ŠEMPETRU PRI GORICI"
30. avgust ob 18.00 uri / amfiteater - grad Kromberk v Novi Gorici

VEČER GLASBE IN PLESA - zaključna prireditev GONG festa
30. avgust ob 21.00 uri / amfiteater - grad Kromberk v Novi Gorici
- DVORNI PLESI EVROPSKE RENESANSE - RENESANČNA PLESNA SKUPINA & ANSAMBEL ZA STARO GLASBO - CAMERATA ANTIQUA
- KATALENA - etno/pop koncert priznane slovenske skupine
- GORICA - ENO MESTO - razstava foto ex-tempore

GLAMUR KULTUR - slovo od GONG festa
31. avgust ob 21:00 / nedeljsko druženje na mestnem travniku pred občino v Novi Gorici
- NASTOP PANTOMIMIKA
- DEKORACIJA (florist Klavdij Jakončič) - iskanje cvetnega prahu ... že kot otrok je gojil cvetlice na domačem vrtičku.
- RAZSTAVA (fotograf Franci Virant) ... fotografiranje v reklamne namene dopolnjuje z ustvarjanjem umetniške fotografije
- VIDEO INŠTALACIJA (Vasja Pelhan, Toni Laznik) - Vrtnica
- MODNA REVIJA (kreacija Borut Šulin) - večerna kolekcija
- KRATKI ART FILMI (kamera Toni Laznik) ... srednješolska izobrazba - strojni tehnik, visokošolska izobrazba - magister umetnosti (MgA)
- MODNA REVIJA - Body art (studio VL) ... med belo in črno, da razbije nasprotje in ustvari harmonijo, kot zvok, ki ubije tišino, stopi ONA, tako drugačna, mila, nedosegljiva...
. DIAPROJEKCIJA (fotografija Aleš Fon) ... iskalec soških biserov
- KOKTAJL PARTY ...iztek večera ob zvokih chill-out-elektro plesa
__________________________________________

Organizatorji festivala:

Glavna organizatorja sta Zavod GONG iz Nove Gorice ter Društvo Controtempo iz Romans d'Isonzo, Italija.

Pri projektu sodelujejo tudi goriška kulturna društva in zavodi, ki bodo gostitelji in soorganizatorji odrov.

Goriški muzej
Kulturni dom NG
Fotodruštvo NG
Glasbena šola NG
Klub goriških študentov
Zavod Masovna

Projekt so podprli:

Ministrstvo za kulturo RS
MO Nova Gorica
Občina Šempeter - Vrtojba
Občina Gorica (I)
Občina Kanal ob Soči
Zveza turističnih društev NG