v rubriki dogodki:
.. / / / 23.02.2010 12:56

Joey Cape, Tony Sly in Jon Snodgrass v Ortu

V ljubljanskem Orto baru se v četrtek, 25. februarja obeta poslastica za vse ljubitelje punk rocka. V Ljubljano prihajajo ponovno člani skupin Lagwagon (Joey Cape), No Use For A Name (Tony Sly) in Drag The River (Jon Sondgrass). V okviru evropske klubske turneje se bodo predstavili v posebnem akustičnem punk rock koncertu in v nekoliko prirejeni akustični verziji odigrali največje uspesnice svojih skupin. Večer, ki ga ne gre zamuditi!

Joey Cape

Je najbolj poznan kot pevec skupine LAGWAGON in kot kitarist all-star zasedbe ME FIRST AND THE GIMME GIMMES. Poleg tega dela v svoji matični zasedbi Lagwagon se je kot pevec preizkusil tudi v eksperimentalni zasedbi Bad Astronaut, ki pa je po smrti bobnarja Derricka Plourde prenehala z delovanjem.

Z Tonyem Slyem iz No Use for a Name sta skupaj posnela album akustičnih verzij pesmi skupin Lagwagon in No Use for a Name, vsak od njiju pa je prispeval še po eno neizdano/novo pesem. Joeyeva se imenuje Violet po njegovi hčerki. Prav tako je prispeval pesem z naslovom Minus za album Protect: A Benefit for the National Association to Protect Children.

Tony Sly

V karieri dolgi že krepko preko dvajset let je Tony Sly pustil svoj pečat kot frontman svetovno znane pop-punk atrakcije NO USE FOR A NAME. Bend je nastal leta 1987 in ima za sabo 9 albumov. S svojim solo prvencem »12 SONG PROGRAM«, ki izide 16. februarja 2010, pa ponovno dokazuje svoj glasbeni talent.

Pričujoča plošča vsebuje raznoliko zbirko skladb posnetih na akustično kitaro, ki pa bolj kot na recimo Pennywise spominjajo na kakšne Pogues. Tony-ev čut za pisanje pesmi presega žanre in klasifikacije, s čimer dokazuje da je pravi mož rock `n`roll renesanse v najboljšem možnem pomenu.

Jon Snodgrass

Najbolj poznan kot pevec skupine Armchair Martian ter za opravljanje svoje polovice petja v Drag The River, postaja Jon počasi a vztrajno zmeraj bolj popularen alternativni country/punk glasbenik. Drag The River so posneli 20 albumov in vsi člani zasedbe prihajajo iz punkrock krogov.

Vstopnina na dan koncerta je 15€. S predhodno rezervacijo na tmw.reservations@gmail.com pa je vstopnina 12€.

Za The Music Works:

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

Joey Cape, Tony Sly in Jon Snodgrass v Ortu - thumbnail

Joey Cape, Tony Sly in Jon Snodgrass v Ortu