v rubriki dogodki:
.. / / / 09.03.2004

Fun Lovin' Criminals v Ljubljani (v BOF-u)

Eksplozivna mešanica žanrov kot so hip hop, funk, rock, blues, soul in jazz je zaščitni znak američanov Fun Lovin' Criminals, ki bodo v ljubljanskem BOF-u in ne Hali Tivoli nastopili v petek, 12. marca.

Njihova zgodba se je začela leta 1993 v New Yorku, kjer so kreativne moči združili vokalist in kitarist Huey Morgan, Brain Leiser - Fast (bas kitara, klavijature, pihala, harmonika, programiranje ) in Steve Borovini (tolkala, programiranje).

S prvimi nastopi so Fun Lovin' Criminals osvojili domačo klubsko sceno, prepričali alternativno občinstvo in zbudili interes glasbenih založb. Leta 1996 so podpisali pogodbo z založbo Capitol, za katero so izdali zelo uspešen album Come Find Yourself.

Pesmi s te plošče Fun Lovin? Criminal, Scooby Snacks in King Of New York so postale veliki hiti in reden program na komercialnih televizijskih ter radijskih postajah.

Žurerski kriminalci so se pridružili prvi ligi svetovne glasbene scene in začeli nastopati na velikih odrih. Njihova pozitivna energija in nalezjiva glasbena zmes pa sta pripričali tudi evropski okus. V Veliki Britaniji se je njihov prvenec zavihtel na lestvico Top 10.

Drugi album z naslovom 100 % Colombian, je potrdil in nadgradil uspešnost prvega izdelka. Pesmi Korean Bodega, Love Unlimited (predelava pesmi Barrya Whitea) in Big Night Out so nadaljevale prepričljivost in močno izraznost skupine. Njihovi živi nastopi so bili odlično sprejeti in skupina je uživala pod žarometi slave.

Leta 1999 izdajo zbirko remiksov z izrazitim poudarkom na longue glasbi, z naslovom Mimosa. Na njej preigravajo svoje pesmi in glasbo drugih avtorjev. Skupini se priduži nov bobnar Mackie Jayson, ki je prej igral v skupinah Bad Brains in Cro- Mags.

Skupina nato umiri naporni ritem in se usmeri na vsakoletno pomladno-poletno turnejo v Evropi (samostojni koncerti in festivali) ter zimsko koncertiranje v Ameriki. Poleg domovanja v New Yorku, najdejo člani svoj drugi dom na Havajih, kjer v lagodnem okolju najdejo nove ustvarjalne navdihe.

Rezultat takšnega pristopa je bil album Loco, s pesmimi Bump in Run Daddy Run ter ter svetovnim hitom, seksi funk uspešnico Loco.

Po albumu BAG OF HITS se je skupina razšla z založbo EMI in posnela svoj zadnji album Wellcome to Poppy?s, ki je pri založbi Sanctuary izšel pred nekaj meseci.

Trio Fun Lovin' Criminals se je v glasbeno zgodovino vpisal z originalnim združevanjem hip hopa, jazza, tradicionalnega rocka in elektronske glasbe s tarantinovskim humorjem in utripom ulic velemesta.

Vstopnina: 3.990 sit v predprodaji in 4500 sit na dan koncerta

Fun Lovin' Criminals - thumbnail

Fun Lovin' Criminals