v rubriki dogodki:
.. / / / 02.11.2004

Los Ventilos prihajajo v Orto

Ljubljanska zasedba Los Ventilos bo 2. novembra izdala svoj drugi album Horai, 4. in 5. novembra pa bodo nove skladbe in starejše uspešnice predstavili na promocijski koncertih v ljubljanskem Orto baru.

V času od njihovega prvenca ISO 4586 pa do skorajšnje izdaje plošče Horai, je v skupini prišlo do dveh kadrovskih sprememb - novi pevec je Jaka Burger (tudi član Corkscrew), za kitaro pa je poprijel Martin Lunder (veliko je naredil pri zadnji plošči Andraža Hribarja), sicer pa so v skupini še vedno basist Miloš Jovanič ter kitarist Boštjan in bobnar Gašper Gradišek.

Ploščo Horai so snemali v živo, producentsko delo je opravil Dejan Radičevič, od prvenca pa se plošča razlikuje po nekoliko tršem in še bolj udarnem rock zvoku, ki ima kar nekaj elementov hard rocka in heavy metala.

Kot smo že omenili, lahko na obeh promocijskih koncertih pričakujete tako starejše skladbe (mnogi se še spominjate uspešnic Heroj, Ne gledam nazaj, 2000), zagotovo bomo slišali obe novi uspešnici (Vanilija in Idoli), druge nove skladbe, namignili pa so nam, da lahko pričakujemo tudi kakšno presenečenje.

Zato vabljeni v Orto!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.