v rubriki dogodki:
.. / / / 28.03.2011 14:04

Gareth Emery prvič v Sloveniji - 26. aprila

V Slovenijo pod okriljem Eureke! premierno prihaja superzvezdnik GARETH EMERY. Avtor številnih remiksov ter hitov kot so Sanctuary, Metropolis ter Exposure prihaja k nam v okviru svetovne turneje ob izidu albumskega prvenca Northern Lights.

Če bi rekli, da je bilo leto 2010 za Garetha Emeryja uspešno, bi ga neizmerno podcenjevali. V zadnjih 12 mesecih je popularnost ter zaželjenost mladega Angleža dosegla neslutene razsežnosti, saj je bil izglasovan za sedmega najpopularnejšega didžeja na planetu.

Je bila to posledica globalnega superhita Sanctuary, ki je na portalu Youtube dosegel že več kot miljon ogledov? Mogoče je k vrhuncu njegove kariere pripomogla izdaja albumskega prvenca Northern Lights ali pa končno izdana himna On A Good Day Metropolis v sodelovanju s triom Above & Beyond? Nekaj je gotovo- v letu 2010 je Gareth Emery končno dosegel superzvezdniški status, posledica katerega je bilo 130 nastopov po vsem svetu ter miljon prevoženih kilometrov v zraku.

Toda Garethova zgodba ni zgodba o uspehu čez noč, ampak je rezultat 10-letnega trdega dela. Klasično izšolan glasbenik, ki je že s štirimi leti igral klavir, kasneje pa veselje našel v zvokih kitare, je svet klubske glasbe odkril na počitnicah na Ibizi leta 1998. Naslednja tri leta je raje kot za klavirjem ali s kitaro v roki preživel na svojem računalniku, rezultat pa je bil kultna klasika GTR – Mistral, ki je svojo premiero doživela na festivalu Nature One izpod rok PVDja ter bila deležna odličnih recenzij v Mixmagu ter DJ Magu.

Nepravično bi bilo, da bi Emeryja predalčkali ter ga preprosto poimenovali trance didžej in producent. Čeprav sam pravi, da v svojih setih večinoma vrti trance plošče, ga navdihuje celoten spekter elektronske glasbe. In prav tej žanrski neobremenjenosti se ima zahvaliti, da velja za glasbenika s hrbtenico, ki se ne ozira na trende, ampak mu je v prvi vrsti merilo kvaliteta. Tudi zaradi tega raje izda pet odličnih plošč na leto, kot pa dvajset povprečnih, brezkompromisni odnos ter želja po perfekcionizmu pa sta kriva, da danes velja za enega najbolj zaželjenih remikserjev ter producentov na planetu.

Nezaupanje do velikih glasbenih založb, ki se raje obnašajo kot velike korporacije, kot pa odskočne deske za talentirane mlade glasbenike, ga je vodilo do formiranja lastne glasbene platforme. Rodila se je Garuda, ki je dom za vse njegove izdaje, kot tudi izdaje glasbeno sorodnih producentov. Kljub temu, da za sabo nima vse glasbene mašinerije, je Gareth živi dokaz, kako doseči svetovno slavo le s pomočjo interneta ter nadpovprečne glasbe. Lanskoletni albumski prvenec Northern Lights je rezultat glasbenega eksperimentiranja, sodelovanja s sorodnimi artisti ter vokalisti. Hipnotična uvodna skladba Stars z nemško senzacijo Jerome IsmaAE, pa hit leta 2010 Sanctuary z vokalom angleškega fotomodela Lucy Saunders, ter epski Citadel, so le nekateri, ki so bili povod za recenzije albuma v stilu: “Slick production and excellent use of vocals firmly cements Emerys reputation as the up and coming Trance producer of the decade.˝

Toda, če se kje počuti še bolj domače kot v studiu, je to za gramofoni, kjer s svojim unikatnim Emery soundom polni svetovne superklube ter največje festivale- Global Gathering, Trance Energy, Dance Valley ter svetovni klubski brandi Godskitchen ali Ministry Of Sound, so le nekateri izmed njih. Tudi lastni večeri Garuda Night v domačem Manchestru so se izkazali za pravo potezo ob pravem času, saj so bili prav vsi dogodki z gostovanji Markusa Schulza, Ferryja Corstena ter tria Above & Beyond razprodani vnaprej, ravno tako pa so že mesec vnaprej razprodane vstopnice za njegov solo nastop 18. marca.

Ni težko sklepati, da je ob superzvezdniškemu statusu njegov didžej urnik zaseden mesece vnaprej, zato je Eureki! v veliko čast in veselje, da smo si za predvečer državnega praznika zagotovili njegov premierni nastop v Sloveniji ter širši okolici.

MAIN EUREKA! FLOOR:

GARETH EMERY
Manchester - UK
http://www.garethemery.com/

RECONCEAL b2b ELYKSIR
Eureka!

CROCY
Eureka!

InBOX, TOREK, 26.april 2011 ob 23h

Predprodaja EVENTIM (1. april - 25. april) = 20 EUR
Prodajna mesta: EVENTIM, PETROL, POŠTA SLOVENIJE, BIG BANG, KOMPAS
Online: http://www.eventim.si/

NA VRATIH KLUBA:
Vstopnina = 22 EUR

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Gareth Emery prvič v Sloveniji! - thumbnail

Gareth Emery prvič v Sloveniji!