v rubriki dogodki:
.. / / / 03.11.2000

Sven Väth v Ambasadi Gavioli

Vsako leto težko pričakovani tradicionalni nastop nemškega super zvezdnika elektronske glasbe, Svena Vatha, tokrat že v jesenski shemi Ambasade Gavioli. Prvič je v tem klubu gostoval ob izidu 'preporodnega' albuma Fusion leta '98; drugič leta '99, ob izidu remiks albuma Six in the Mix; in tretjič, v sklopu turneje Sven Väth - Contact Tour 2000, ki je spremljala izid albuma Contact. V AG prihaja v soboto 18. novembra.

Sven Väth je svojo pot nočne ptice pričel že leta 1982 v klubu Dorian Gray v Frankfurtu, kjer se je iz navadnega klubskega obiskovalca prelevil v didžeja. Njegov glasbeni slog se je z leti pričel odmikati od mainstreama, v sredini osemdesetih je bilo v njegovih setih že čutiti vplive chikaškega housea. Nekoliko bolj komercialno stran njegovega zgodnjega ustvarjanja predstavlja projekt OFF, s katerim je za nekaj časa postal celo ljubljenec nemških najstnic. Vseeno pa ga je bolj privlačila ameriška underground glasbena scena, ki jo je do pričetka devetdesetih uspešno vpeljal tudi v nemške klube, sam pa je hkrati s tem postal mednarodno iskani DJ in producent.

Svojo slavo je vnovčil že leta '88 pri odprtju lastnega kluba Omen, s katerim se je odprlo novo poglavje v nemški klubski zgodovini. Vseskozi tudi produkcijsko kreativen je Sven Väth ustanovil lastni založbi Harthouse in Eye Q, ki sta postali temelj t.i. frankfurtskega hard trance zvoka. Väthovi prelomni albumi so bili Accident In Paradise, Harlequin, The Robot and The Ballet Dancer, leta 97' pa je prišlo do prekinitve delovnega odnosa med Väthom in preostalimi poslovnimi partnerji njegovih založb. Ob tem dogodku so mediji že napovedovali zaton velike zvezde, toda sledilo je ravno obratno. Umetnik se je umaknil v samoto studia, kjer je sproduciral nov album, za katerega je nato podpisal pogodbo z multinacionalko Virgin. 98-tega je izdal Fusion, se vrnil na svetovne lestvice ter se podal na prvo svetovno turnejo v okviru izdaje albuma, hkrati s tem pa prvič gostoval tudi v Sloveniji.

Lansko leto je sledil album Six in the Mix, remiksirane verzije komadov iz Fusiona ter ponovna turneja. Tretjič je bil na poti okoli sveta z albumom Contact, v turnejo pa je vključil Hong Kong, Bolgarijo, New York, London, Amsterdam, Miami, Singapur, Tokyo, Montreal, idr., seveda pa že tretjič tudi Slovenijo.

Trenutno se Väth poleg setov posveča svoji agenciji Cocoon, ki organizira klubske večere v svetovno znanih klubih, skrbi za booking top DJ-ev, med drugim tudi Carla Coxa, ter izdaja zgoščenke. Najbolj vroče trenutno so Cocoon - Ibiza Mix (CD), Classic Harthouse Collection (CD), single Barbarela v remiksu Deep Dish ter single Esperanza v remiksih Derricka Carterja, Paul Van Dyka in drugih.

Sven Väth je v svoji skorajda že dvajsetletni karieri klubskega življenja z lastnimi občutji doživel obdobje razvoja elektronske glasbe ter svetovno sceno v veliki meri tudi sam soustvarjal. Tudi k nam je z vsakim svojim nastopom prinesel svež duh svetovnih glasbenih trendov v elektronski glasbi, ki ga pričakujemo tudi tokrat.

Dance Lounge
Sven Väth
Sputnik

Mezanine
Marco Marino
Amor & Darian
Paolo Barbato

Ambasada Gavioli, Izola; 23:00 - ..:..; 18. november 2k

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.