v rubriki dogodki:
.. / / / 18.12.2000

Elvis Jackson v Orto klubu

Orto klub oziroma, dvorana nad Orto barom si je v kratkem času odkar obratuje z redno in raznoliko, večinoma rockovsko usmerjeno koncertno ponudbo, a odprta tudi za druge zvrsti, že ustvarila dober sloves. Tokratni sredin večer je bil namenjen promociji novega albuma ajdovske ska-punk atrakcije Elvis Jackson, z njimi pa so nastopili še ljubljanski Dreamwalk.

Skupna točka obeh skupin je že daljše udejstvovanje na slovenski punk-rock sceni, pred kratkim pa so se širšemu občinstvu predstvaili s svojima video spotoma na TV. Skupino Dreamewalk sestavljajo člani razpadlih ljbljanskih punk rock skupin, ki so delovale v drugi polovici devetdesetih letih (Sulo, Weed, Pomouzska,...) V podobnem stilu pa nadaljujejo še danes oz. zadnje leto. Z veliko mero melodičnih punk rockovskih melodij, ki se prepletajo z mirnimi emo podtoni. Njihova prva živa predstavitev se je zgodila lansko leto v ljubljanskem K4 skupaj z švedskimi Last Days of April. Letos pa ponovno na odru z novim bobnarjem.

Drugi del večera je bil namenjen Elvis Jackson. Po treh letih delovanja je izšla njihova druga plošča Go Home and Practice. Skupina katere sloves je glasno odmeval že z njihovo prvo ploščo, Move your Feet it's 1:00, tako pri nas kot v tujini, se tokrat z močnejšo distribucijo in prisotnostjo v medijih predstavlja tudi širšemu občinstvu. Skratka boljši živi koncertni bend bi na naših tleh in v tujini težko našli. To se je pokazalo tudi v nabito polnem Orto klubu.

Bendu se močno pozna kilometrina ki so si jo nabrali z izdatnim koncertiranjem (verjetno v Sloveniji ni koncertnega prizorišča, pa naj bo še tako majhno, ki ga niso obiskali), saj se odlično znajde pred vsakršno publiko in v vsakem okolju. Tako da pred mešanico starih in novih privržencev ni preteklo veliko časa da se je pod odrom začela popolna evforija , ki se je postopoma prenesla na celo dvorano.

Tako se je publika praktično odbijala od odra, tal in stropa in po celi dvorani, prisotni pa so uživali v ska - punk ritmih? Vmes se jim je pod odrom pridružil še pevec, če ga niso zvlekli tja že sami. Kmalu je napočila dvanajsta ura, ko se morajo koncerti navadno končati, a to noč ni nihče gledal na uro, tako da se je koncert nadaljeval še naprej v noč.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Elvis Jackson v Ortu - thumbnail

Elvis Jackson v Ortu