v rubriki dogodki:
.. / / / 15.10.2003

Groovy Kišta

V organizaciji Študentskega kluba Kamnik in Študentskega kluba Domžale bo vrata znova odprl Kulturni dom Franca Kotarja v Trzinu, bolje znan kot Kišta. V petek, 24. oktobra, od 21. ure dalje bodo nastopali Passo Continuo in Schatzi.

Z oktobrom svoja vrata znova odpira Kišta, v kateri se bomo srečevali enkrat mesečno. Kaj Kišta prinaša? Veliko dobre muzike za malo denarja! Kot smo omenili - prvi letošnji koncert se bo zgodil naslednji petek, 24. oktobra!

Passo Continuo so se zbrali konec septembra 2000, v skupini pa so se skupaj znašli mladi goriški glasbeniki, z ogromno raznolikega glasbenega znanja.
Novo tisočletje, nova sestava in skupna moč za novo glasbeno prihodnost. Acid jazz, okoli katerega se prepletajo še funk, jungle, hip-hop in jungle ter še kaj.

Sedem glasbenikov, ki ustvarjajo instrumentalne podlage za ženski vokal. Na njihovih koncertih se posluša glasba, ki jo mladi glasbeniki igrajo in ustvarjajo zaradi glasbe same. Oni ne postavljajo meja svoji glasbi in ne pustijo se omejevati z lastno glasbo.
Igrajo zato, ker v tem uživajo. Da, lahko je tudi tako preprosto!

Magnifico ? enfant terrible slovenskega popa! A Magnifico ne bi bil vse to,kar je, če ne bi bilo njegovega mlajšega brata Aleksandra, bolje znanega pod umetniškim imenom Schatzi.

Schatzi se je kot studijski glasbenik že ničkolikokrat izkazal kot multiinstrumentalist, najdemo ga tudi v vlogah producenta, aranžerja, avtorja glasbe in spremljevalnega glasbenika. Mimogrede pa na glasbenem konservatoriju v Celovcu študira saksofon.

Pri Magnificovih Pissmakersih je nekoč igral klarinet, zdaj se je oprijel predvsem saksofona, lahko pa ga opazimo tudi za tolkali. Sodeloval je pri nastajanju glasbe za film Stereotip, v vseh mogočih vlogah se je pojavil na plošči Sexyboy in prav on je tisti, ki je kriv za veliko uspešnico Halo, gospodična, glasbeno osveščeni pa poznate tudi novo uspešnico Hir aj kam, hir aj go.

Poleg tega je sodeloval pri projektih Katic, Tine G. in Sester in pri ustvarjanju glasbe za številne gledališke predstave, z Magnificom pa je ustvaril tudi hokejsko himno Šampion.
In... leta 2001 mu je uspelo izdati samostojno ploščo z naslovom Schatzi, ki jo je skoraj v celoti ustvaril sam.

Da, Schatziju lahko rečemo tudi glasbeni deloholik in obenem genij.

V Kišti bodo prvič v letošnji sezoni tako zbrani sami odlični glasbeniki, ki v prvi vrsti gledajo na lastna občutenja do glasbe. In takšne glasbenike je vredno občudovati in spoštovati ter jih seveda tudi slišati v živo.

Člani Študentskih klubov Kamnik in Domžale bodo za vstopnico odšteli nekaj manj, še vedno pa so cene dovolj nizke. Za podrobnejše informacije pa obiščite www.studentski-klub.com.

Za pozabljive pa še enkrat ? petek, 24. oktober, od 21.ure dalje, Kulturni dom Franca Kotarja Trzin. Pridite in zagroovajte z nami!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.