v rubriki dogodki:
.. / / / 08.03.2015 17:58

Happy Ol' McWeasel predstavljajo nov album

Ambasadorji poskočnih folk-punk-rock ritmov in dobre volje, Happy Ol' McWeasel, pričenjajo v marcu, po intenzivnem snemanju albuma, z odmevno in glasno promocijo novega albuma Heard Ya Say!.

Brez dvoma je ravno nova izdaja Heard Ya Say! zaradi odmevnih nastopov in številnih projektov v letu 2014 ena izmed najbolj pričakovanih na domači rock sceni. Happy Ol' McWeasel pa so svoje mesto našli tudi na vedno bolj razviti in vplivni mednarodni folk punk rock glasbeni sceni, kjer sta skupini kot sta npr. Dropkick Murphys ter Flogging Molly že dlje časa najbolj izpostavljena predstavnika.

Album Heard Ya Say!, ki vsebuje 12 pesmi, med tem tudi Good Deeds, ki so ga fantje predstavili že v letu 2014, bodo premierno predstavili na dan izdaje albuma, v torek, 17.marca ob 21.uri v ljubljanski Gala Hali na Metelkovi (gostje so grški punkerji Vodka Juice), in v petek, 20.marca v domačem Mariboru na ŠTUK-u (gostje lokalni Alice Blue). Koncert v Mariboru bo dobrodelne narave saj bo skupina celoten izkupiček od prodanih kart namenila Zvezi prijateljev mladine za letovanje otrok na morju.

Fantje so ob izdaji težko pričakovanega drugega albuma povedali:

Album je logično nadaljevanje prvenca No Offence, po drugi strani pa odkrivanje novih voda, ki peljejo čez divje čeri vse do sedaj nam neznanih svetov. Besedila odražajo družbeno kritičnost skupine in nagovarjajo posameznika, da je v slogi moč in da smo skupaj močnejši, bodisi za šankom ali v boju za boljši jutri. Seveda ne pozabimo na igrivo, veselo in nemalokrat sarkastično podajanje besed.

Snemanje plošče Heard Ya Say! je potekalo v studiju Epix Productions, za mastering pa je ponovno poskrbel nihče drug kot Mika Jussila (Apocalyptica, Nightwish, HIM, Children of Bodom...) v legendarnem finskem Studiju Finnvox.

Z uspehi opogumljeni Happy Ol’ Mcweasel brez dvoma z novo izdajo kandidirajo med najboljše letošnje stvaritve folk punk rocka v evropskem in širšem svetovnem prostoru, na domačih tleh pa že tako nimajo primerne konkurence.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Happy Ol' McWeasel - thumbnail

Happy Ol' McWeasel