v rubriki dogodki:
.. / / / 07.07.2009 23:08

Heiko Dijker & Igor Bezget v Zlatem Zobu

Heiko Dijker & Igor Bezget se bosta v sredo 8. julija v ljubljnskem Zlatem Zobu potepala po indijski klasični glasbi.

Heiko Dijker je energični veliki entuziast iz Amsterdama, ki igra table z ritmično poezijo in poglobljenim znanjem, saj se je učil pri mojstrih kot so: Pandit Hariprasad Chaurasia, Pandit Birju Maharaj, Ustad Fariduddin Dagar in Zahodnimi Orkestri kot so Rotterdam Philharmonic, The New Ensemble in Scapino Ballet.

Klasično indijsko glasbo je popolnoma absorbiral z desetletnim tradicionalnim usposabljanjem v Indiji pri najboljših indijskih tolkalistih in mojstrih Shri Bhaswaraj Bhendigeri in Faiyaz Khan. Po diplomi je sodeloval tudi z: Sandhya Sanjana(indijski vokal), Neela Bhagwat(indijski vokal), Bahauddin Dagar(„Roudra Veena“),Amine & Hamza M'raihi(tunizijski Oud & Kanoun), Praful, TablaTronic Violince, Aesh, Concerto Rotterdam (s svetovno znanim skladateljem Jacob ter Veldhuis-om), Lenneke van Staalen, Sharat Srivastava, Taal Vadya, Shinske Ishihara,... ter zlil svojo čudovito glasbo s svetovno cenjenimi virtuozi, njihovimi glasovi in plesi.

Igor Bezget je priznani slovenski kitarist in avtor, ki že nekaj let zelo uspešno deluje na domači sceni etno in improvizirane glasbe ter jazza. Na Brucknerjevem konservatoriju v Linzu, na oddelku za jazz, je študiral kitaro pri prof. Petru Omari. Trenutno študira sarod in indijsko klasično glasbo pri Pt. Biswajit Roy Chouduryu in Pt. Suresh Talwalkarju. Bezget je avtor več kot 40 glasbenih projektov v različnih glasbenih stilih v okviru svetovne glasbe in jazza.

Za Zlati Zob

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Heiko Dijker - thumbnail

Heiko Dijker