v rubriki dogodki:
.. / / / 01.03.2004

Hotel Ideal - glasbeni projekt Draga Ivanuša

Hotel Ideal je najnovejši avtorski projekt vsestranskega glasbenika Draga Ivanuša, kjer se za enkraten glasbeni dogodek, koncert ali posnetek zbere različna druščina glasbenikov. Premierno 3. marca v Cankarjevem domu.

Predstavljajte si manjši hotel v središču mesta, ki bi se lahko nahajal v katerikoli od svetovnih metropol, a je tukaj, čisto blizo nas, v Ljubljani. Receptor sprejema goste, ki prihajajo, se zadržijo nekaj časa, se menjavajo, odidejo, nekateri pa se znova vračajo. Vsak gost odigra svojo zgodbo. S seboj prinašajo raznolike vplive, vse skupaj pa druži želja po avanturi brez obveznosti, kjer je edina odgovornost le njihova lastna kreativnost.

HOTEL IDEAL gosti odlične glasbenike, improvizatorje iz različnih glasbenih okolij in godalni kvartet kot rdečo nit. Mešanje raznovrstnih prijemov, kombinacija klasičnega zvoka z elektroniko, vplivi jazza in etna naredijo HOTEL IDEAL nekaj posebnega. Glasbeni projekt, kjer je zvok urban in mističen, govori o času, v katerem živimo, o hitrosti, povezanosti in odtujenosti obenem. Zaradi tega je glasba HOTELA IDEAL raznolika in nepredvidljiva, saj se, kot v vsakem hotelu, od sobe do sobe vrstijo različne zgodbe, zdaj nabite z adrenalinom, zdaj navdihnjene z melanholijo v tem kaotičnem svetu.

Prvi gostje HOTELA IDEAL bodo godalni kvartet Godalika, z energično violinistko Jeleno Ždrale, kitarist Uroš Rakovec, bobnar Aleš Rendla, kontrabasist Tomaž Grom, vokalistka Severa Gjurin in receptor Drago Ivanuša. Plošča izide jeseni.

HOTEL IDEAL se bo slovenski javnosti prvič predstavil 3. marca ob 20. 30 uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.