v rubriki dogodki:
.. / / / 28.07.2009 10:27

Ignite ponovno na obisku v Sloveniji

Ignite se ponovno vračajo v Slovenijo, tokrat bodo v družbi skupin Debeli Precjednik, Superbutt in Slovinjen nastopili 30. julija na občinskem dvorišču v Laškem.

Ignite so nastali leta 1994 v okrožju Orange County v Kaliforniji. Njihova zvesta baza fanov se je zgradila skozi zgodnje, ter do danes precej konstantne turneje po vsem svetu, kjer so širili svoja inteligentna, socialno in politično angažirana sporočila skozi svoj melodični hardcore.

Njihova zelo plodna kariera vsebuje poleg mnogih koncertnih turnej tudi štiri odlične albume, ki si sledijo v naslednjem zaporedju: Call On My Brothers (1995), Past Our Means (1996), A Place called Home (2000), ter še vedno sveža plošča Our Darkest Days (2006), ki velja za eno najboljših punk/hardcore plošč, ki so izšle v zadnjih letih.
Poleg albumov so Ignite izdali mnogo živih posnetkov, ter split cdjev, katerih izkupiček so kot ozaveščeni zemljani vedno namenjali različnim okoljevarstvenim organizacijam, kot so The Sea Shepherd Society, Earth First in Orange County ’s own Pacific Wildlife Foundation.

Za razliko od mnogih skupin, ki so se od plodnih 90ih let obdržale na sceni, so Ignite z Our Darkest Days dokazali, da ne živijo na stari slavi, ampak so poleg bogate zgodovine in izkušenj še vedno polni elana in svežih idej, sploh pa so v tem obdobju boljši, kot kdajkoli. Odličen material nove plošče je oplemenitil tudi kultni producent Cameron Web (Social Distortion, Motorhead, SUM 41, Silverstein…), plošča Our darkest Days pa je dvignila palico, ki jo bo dandanes težko preskočil marsikateri hardcore punk band.

Odlični novi plošči so seveda sledili zavidljivi uspehi na njihovih koncertnih turnejah, saj so njihovi koncerti zadnji dve leti praviloma polni po vsem svetu, Ignite pa se na odru kažejo v najboljši luči. Ignite so znani po tem, da na svojih turnejah obdelujejo in predstavljajo čisto sveže stvaritve, ki jih “testirajo” na publiki, po končani turneji pa se takoj odpravijo v studio, saj so po turnejah vedno zelo pripravljeni, skoncentrirani, ter polni vtisov različnih mest in ljudi.

Za Ignite

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Ignite /vir: www.igniteband.com - thumbnail

Ignite /vir: www.igniteband.com