v rubriki dogodki:
.. / / / 27.10.2004

Izštekani Čompe

Prejšnji mesec je v Izštekanih in pred živim občinstvom nastopal Matej Krajnc, tokrat pa se znova obeta vsestranska umetniško-glasbena poslastica, saj v goste prihajajo Čompe.

Izštekani se bodo zgodili v petek, 29.10. 2004, seveda z živim zagonom ob 22.25. uri na Valu 2020 pod taktirko Jureta Longyke. Zasedbo Čompe vsi povezujejo z Janezom Škofom, sicer znanim igralcem, ki v zasedbi igra na harmoniki, hkrati tudi poje oziroma recitira, recitira pa v večini primerov pesmi Daneta Zajca.

Vsaj tako je bilo na prvencu zasedbe Z ognjem v ustih, ki je izšel leta 2000, kmalu pa bo na tržišču njihova nova plošča,posneta v živo, na njej pa bo moč slišati nekaj avtorskih pesmi in uglasbitve Daneta Zajca, Milana Jesiha, Edvarda Kocbeka in Andreja Rozmana Roze.

Poleg Janeza Škofa so v zasedbi še Breda Krumpak (saksofon), Silvo Zupančič (kitara), Neža Zinaić (violina), Žiga Saksida (saksofon) in Marjan Stanić (tolkala). Čompe tako združujejo jezik ulice in vrhunce slovenskega pesništva, kar si seveda lahko vska razlaga po svoje, da pa bi se prepričali, kako vse skupaj zveni, seveda prisluhnite Izštekanim.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Compe - thumbnail

Compe