v rubriki dogodki:
.. / / / 05.02.2003

Izštekani in Srečna mladina praznujejo desetletnico

Stvar je jasna. Na mladincih svet stoji. Na srečnih mladincih pa naslednji Izštekani. Ne verjamete? Brez heca! Legendarna ljubljanska rokerska formacija Srečna mladina se je skotila enkrat leta 1993. Legendarna radijska oddaja Izštekani pa - februarja 1993! Praznovanje bo divje in pestro. Srečna mladina se v desetih letih ni naveličala žanrskega prekopicevanja, ki ga danes obvladuje z akrobatsko virtuoznostjo. Pa tudi Izštekani menda še niso zarjaveli, ne?

Odvijalo se bo v petek 14. februarja ob 22.25 na 2. programu Radia Slovenija - Valu 202. Odlična lani izdana tretja plošča Srečne mladine bo izhodišče. Smeri, v katere se bodo fantje podali, pa številne. Aranžmaji bodo zrahljani in popestreni s pihali, tolkali, akustičnimi kitarami in spremljajočim dekliškim glasom. Krasna "Roža kosmatinka" bo doživela krtsno živo izvedbo. Na sporedu bo vsaj en čisto nov štiklc in vsaj dve predelavi, ki ju v izvedbi Srečne mladine še niste slišali. Pridružil se bo Tomi Demšer, ki ga je lani zamenjal novi basist Anže Langus. In...

No, bodi dovolj izdajanja. Pridružite se mladincem in voditelju oddaje Juretu Longyki pred radijskimi aparati in izvedeli boste vse in še več. Ter se znova prepričali, da sreče človeku ne more dati ne partija, ne država, ne politični sistem. Morda pa mu je lahko kos odreže ena najboljših slovenskih rokerskih zasedb Srečna mladina? Ki tudi po desetletju dela muziko z enim samim pogojem. "Da zadovolji člane skupine," kot sami pravijo.

Foto: em3r10.com

J.L.

Srecniki - thumbnail

Srecniki