v rubriki dogodki:
.. / / / 08.10.2009 14:16

Škrip orkestra in nepozabni Kitch Party

Škrip orkestra bo v sklopu Mesta žensk v soboto, 10. oktobra v Menzi pri koritu otvoril nepozabni Kitch Party.

Škrip Orkestra je avtorski prvenec igralke in plesalke Jelene Rusjan. Gre za raziskavo glasbeno gledališke forme, kjer se bodo mračne teme nasilja, osebne odgovornosti ter izgubljenih otroštev soočale z razgibano estetiko noir-kiča.

Nepozabni KITCH PARTY “4 leta pozneje” (z neizogibnimi elementi kiča, trasha in porna) (Slovenija) – multidisciplinarni dogodek

Oktobra 2005 sta Lana in Nenad (KITCH) ob srčni podpori Mesta žensk uprizorila javni happening-poroko na Ljubljanskem gradu, postavljajoč pred ogledalo tradicionalno institucijo poroke z njenim kičastim obredom vred. Po štirih letih zakona je prišel čas, da se tudi soproga, na podlagi zakonskega stana, dokopa česa bolj otipljivega kot sta zgolj svetost in čistost zakonske zveze, in sicer slovenskega državljanstva. Medtem, ko je njena vloga v postopku, bova KITCH in Mesto žensk obeležili obletnico dogodka. Izbrano disco-trash-punkish glasbo vam bosta zavrtela kar zakonca sama. Vabimo vas na vroč party v upanju, da bomo instituciji poroke nekoč odvzeli privilegiran pomen.

Za Mesto žensk

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Škrip orkestra /vir: glej.si - thumbnail

Škrip orkestra /vir: glej.si