v rubriki dogodki:
.. / / / 21.01.2004

Izštekani Posodi mi jurja

Pripravite se. Česa takega že dolgo niste slišali. No, vsaj nekaj mesecev ne, nedavnih dosežkov Izštekanih tudi ne gre dajati v nič. A tokratna oddaja bo znova izjemna, tako po lepoti izvajane glasbe kot po številu ljudi, ki jo bodo igrali. V petek 23.01.2003, v živo iz studia 26 Radia Slovenija, neposredno v vaša ušesa.

Tretja plošča prleško-prekmurske skupine POSODI MI JURJA je eden najboljših domačih popularnoglasbenih izdelkov minulega leta. Četudi povsem klasična etno-rockovska, presune s svojo lepoto, z izjemnimi aranžmaji, z uživaško izvedbo in s slastnim zvokom.

Ni kaj, fantje so se od svojega prvega gostovanja v Izštekanih septembra 1998 ogromno naučili. In hkrati ostali oni sami, preprosti, nepretenciozni muzikantje, ki imajo radi tako rock v najtrših oblikah kot ljudske viže s svojega konca, besedila pa jim gladko sedejo tja nekam vmes, kjer se ves čas gibljejo. S ploščo Ugasnite luči je Vlado Kreslin dobil resno konkurenco!

Pa ne verjamemo, da se kaj dosti sekira. S Posodi mi jurja je namreč tudi na tej plošči sodeloval, skladbo Sanje so večne pa bo prišel odpet tudi v Izštekane. Obsežni seznam gostov pa se z njim šele začne!

Tam bodo takorekoč vsi, ki so pomagali pri snemanju: klaviaturist Davor Klarič, kitarist Dejan Došlo, tolkalec Sergej Randjelović, pihalec Boštjan Rous, trobentač Janez Vouk ter violinisti Maja Repše, Lana Trotovšek in Pavel Magdič. Za nameček pa še dvanajstčlanski komorni pevski zbor Orfej iz Ljutomera.

Je treba še kaj dodati? Se nam je zdelo, da ne. Na slišanje v IZŠTEKANIH v petek 23. januarja ob 22.25 na 2. programu Radia Slovenija - Vala 202!

Jure Longyka

Posodi mi jurja - thumbnail

Posodi mi jurja