v rubriki dogodki:
.. / / / 22.10.2003

Iztok Kovač & En-Knap Dance Company

V novi predstavi S.K.I.N. Iztok Kovač ponovno nadgrajuje izkušnjo komponiranja, razvito v svojem zadnjem projektu Hu Die, ki so ga kritiki opisali kot "prhutajoč svet preprostih, vendar izjemno večplastnih, drugačnih umetniških struktur v igri samodiscipline in svobode".

Tudi tokrat opušča vlogo klasičnega koreografa ter prevzema vlogo dirigenta ali trenerja, ki izbere sodelavce, jih uskladi, postavi pravila in pripravi vsebine, ki jih plesalci nadgrajujejo s svojimi izraznimi zmogljivostmi, koreografsko delo predstave pa je s Kovačem soustvaril eden najboljših evropskih improvizatorjev plesa Julyen Hamilton.

Skupina ustvarjalnih, discipliniranih, obenem pa "predrznih" gibalcev je tako začetni pogoj ne le za posamičen odziv na trenutno odrsko situacijo, temveč tudi za celotno dramaturgijo predstave. In čeprav je zgradba predstave nepredvidljiva in unikatna, ji trdno podlago dajejo dve izraziti koreografski poetiki (Kovač - Hamilton) ter več kot štirideset vnaprej določenih koreografskih sekvenc. Te od sodelujočih zahtevajo zbranost, saj ne vstopajo zgolj v negotove vzajemne odnose, ampak jih na odru pričakuje tudi izziv glasbenika, pripravljenega tako na prijazno sodelovanje kot na zbadljive odklone od dogovorjenega.

Predstava S.K.I.N. bo decembra gostovala v londonskem Place Theatru.

Kdaj: nedelja, 2., in ponedeljek, 3. novembra, ob 19.30 uri za abonma Amelia in izven!

Kje in koliko: Cankarjev dom, Linhartova dvorana, 2000, 1500, 1300, 1000 SIT (za dijake in študente).

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.

S.K.I.N. - thumbnail

S.K.I.N.