v rubriki dogodki:
.. / / / 03.10.2004

Izzovi resničnost!

V četrtek 7. 10. ob 22.30 se bo v Menzi pri Koritu na Metelkovi zgodil eden od zadnjih dogodkov letošnjega Mesta žensk. Performans z naslovom D.R.E.D (Dare Reality Every Day) hiperkinetične in hiperproduktivne umetnice (Mil)Dred Gerestant, ameriške kreolke haitskega porekla, ki v svojih nastopih združuje glasbo, gledališče, ples in humor ter odpira vprašanja spolnih in rasnih predsodkov in stereotipov.

Gre za vsestransko umetnico, njeno delovanje obsega vse od performansa, filma, glasbe, poezije, aktivizma, pa do predavanj in delavnic iskanja lastne identitete. Tako je prispevala tudi pesem za najnovejši filmu Stevena Spielberga Terminal. Po celem svetu nastopa ob najrazličnejših priložnostih in lokacijah, za svoje delo, predvsem performanse, pa je prejela več nagrad.

V svojem nastopu prikaže virtuoznost v preoblačenju in parodiranju moških medijskih ikon (tako belskih kot črnskih). Njen namen pa je pripraviti ljudi, da začnejo premišljevati o lastni identiteti in etiketah, ki jim jih nenehno lepi družba - spolne, rasne, razredne, verske itd. Najpomembneje je, da se naučiš sprejeti samega sebe, biti zadovoljen s samim sabo v celoti, da zasije tvoja resnica.

Jaka Andrej Vojevec - avatar

Jaka Andrej Vojevec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.