v rubriki dogodki:
.. / / / 11.06.2001

K4: Niowt

12. junija se bo v ljubljanskem klubu K4 predstavila ljubljanska zasedba Niowt, ki je pred kratkim izdala svoj drugi album z naslovom Loverboy. Niowt prinašajo v naš glasbeni prostor moderne zvočne kulise, ki se napajajo z melodičnim pop-dance ritmom, industrijskimi šumi in darkerskim nabojem in zagotovo jih morate videti v živo!

Niowt so se na glasbeni sceni pojavili leta 1997, ko so pri nemški založbi Chrom Records izdali prvenec z naslovom Niowt. Album je bil izredno dobro sprejet, mediji pa so skupino označili za "Siouxe naslednjega tisočletja" (Zillo, Gothic). Po izzidu so sledili številni koncerti v Nemčiji, Avstriji in Sloveniji. Leta 1998 so Niowt prejeli nagrado Maršev gojzar za najboljšo skupino in album leta. Naslednje leto in pol Niowt snemajo material za drugo ploščo z naslovom Loverboy, ki je ugledala luč sveta prejšnji mesec pri založbi Chrom Records, produciral pa ga je domači elektronski guri Peter Penko.

Poleti 2000 so Niowt igrali na mnogih festivalih v Italiji in Sloveniji, 12. novembra so Niowt nastopili kot predskupina HIM v ljubljanski Hali Tivoli, letos marca pa na podelitvi Bumerangov, spomladi pa smo na Videospotnicah že lahko videli video za skladbo Freak, ki je že napovedovala novi album. Koncert, ki ga vsekakor ne smete zamuditi!

Niowt v K4, 12. junija ob 21h.
Vstopnina: študentje 600 SIT, ostali 800 SIT

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Niowt spot - thumbnail

Niowt spot