v rubriki dogodki:
.. / / / 03.02.2004

Jahstifying Reggae Nites No.6

V okviru Jahstifying Reggae Nites No.6 se bodo v petek, 6.2., v Gala hali na Metelkovi predstavili Radikal Dub Kolektiv. RDK poznamo predvsem kot zelo izviren dub-reggae band, svoj (ne)definirani stil kombinira s prvinami punkrocka, rootsreggae in ska glasbe.

Njihove koncerte navadno dopolnjujejo tudi izvirni DJ seti, kar je preraslo v poseben projekt skupine - Radikal dub kolektiv soundsystem. V gala hali bosta svoj session predstavila D.J. jebiga in Leech Hre Perry, kar bosta oplemenitila z živim nastopom bas kitarista, vokalistov in gostov na perkusijah.

Radikal dub kolektiv trenutno čakajo na izid prvega albuma, katerega predstavitev v kratkem pričakujemo tudi v Sloveniji.

Člani kolektiva so tudi organizatorji mnogih klubskih dogajanj, kot so ?Punk-reggae Fiesta!? (gostovanja bendov in Djev, kombinirajoč ska, punkrock, rootsreggae, dub, rocksteady...), ?Dub Caffe? (sessioni bendov in Djev, dominacija dub-a + rootsreggae, breakbeat, jungle?), ?Tribalizer? (DJ in live act-i, hard psychadelic trance), ?Feminizer? (različica Tribalizerja, ki vključuje izključno ženske DJke), "Seasplash reggae festival" (Pula, Hrvaška).

v poslušanje pa na:

http://www.tgs.si/denis/trafika/mp3/R/Radikal_Dub_Kolektiv/radikal_dub_kolektiv.mp3

vstopnina: 1000 sit

 - thumbnail