v rubriki dogodki:
.. / / / 27.06.2013 13:48

MetalDays 2013, 10. obletnica metal festivala

Festival MetalDays bo tudi letos potekal na isti lokaciji, kot je nekoč njegov predhodni festival. Ob praznovanju 10. obletnice so organizatorji poskrbeli za res pester izbor metal skupin. V 7 dneh jih bo namreč nastopilo kar 109.

Brez dvoma lahko trdimo, da je festival postal eden izmed boljših v Evropi, s prelepo lokacijo, naravo, osvežujočo vodo, odličnim glasbenim programom in zabavo preko celega dne.

Festival obišče preko 12.000 obiskovalcev na dan, kar ga v slovenskem prostoru uvršča med največji mednarodni festival.

Največja imena letošnjega festivala

King Diamond, In Flames, Hypocrisy, Iced Earth, Wintersun, Sonata Arctica, Mayhem, Annihilator, Powerwolf, Samael, Ihsahn, Subway To Sally, My Dying Bride, Turisas, Meshuggah, Overkill, Soilwork, Metal Church, Dying Fetus in Alestorm.

Zvezda letošnjega festivala je King Diamond. Eden največjih in najvplivnejših glasbenikov v heavy metalu z kultnim statusom. Na svojem prestolu sedi že več kot 30 let, na MetalDays pa vam bo dokazal, da je njegovo kraljestvo večno.

Skupina Annihilator je stopila na glasbeno sceno z albumom Alice In Hell in je ena redkih, ki je preživela od 80-ih do danes. Odlikuje jih neverjetna tehnika igranja, njihovi nastopi pa še vedno veljajo za ene najboljših.

Skupino Hypocrisy je ustanovil Peter Tägtgren pred več kot 20 leti in je še vedno ena največjih švedskih death metal skupin. Po krajšem premoru so izdali album End Of Disclosure.

Iced Earth, zvezde ameriškega power/heavy metala. Skupina že več kot 20 let metal privržencem po vsem svetu predstavlja svojo glasbo, polno masivnega zvoka kitar in slovi po svojih eksplozivnih nastopih.

Letos bo na MetalDays nastopila tudi najboljša švedska skupina In Flames. Fantje niso znani le po sodobnem in z melodijami bogatem metalu, ampak tudi po akcijskih nastopih v živo.

Najbolj pomembni predstavniki melodičnega power metala pa so sigurno Sonata Arctica. Njihova zadnja plošča Stones Grow Her Name je požela ogromno navdušenja med poslušalci.

Mayhem bodo letos na festivalu predstavljali ene od pionirjev black metal scene. Spadajo med preživele bende prvega vala norveškega black metala, do sedaj pa so izdali že 4 albume, nekaj EP in kompilacij.

Iz Finske prihajajo Wintersun, skupina ki bo na letošnji festival prinesla zimsko sonce. Že s prvim albumom so presenetili ljubitelje metal glasbe. Kombinirajo zvoke skandinavske folk in tradicionalne glasbe z metal glasbo.

Več o festivalu si lahko preberete na njihovi spletni strani in na Facebook profilu.

Vstopnice

Na voljo so enodnevne in tedenske vstopnice, vendar so količine omejene. 3-dnevne vstopnice so že razprodane.

Kupite jih lahko na vseh prodajnih mestih Eventima.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

King Diamond - thumbnail

King Diamond