v rubriki dogodki:
.. / / / 18.02.2004

Jane Birkin v Cankarjevem domu

V torek, 24. februarja, ob 20.30. uri se bo v Gallusovi dvorani, Cankarjevega doma predstavila Jane Birkin z albumom Arabesque. Ta slovita igralka in pevka pomeni pravo glasbeno poslastico za vse ljubitelje šansona in arabske melodike.

Po uspehu albuma Arabesque in po več kot 200 koncertih po Franciji in mednarodni turneji po 30-ih državah se bo Jane Birkin predstavila tudi v Sloveniji. Brez dvoma bo koncert tako čaroben kakor je sam album Arabesque in nas bo Jane Birkin za vedno očarala.

Jane Birkin se je rodila v Londonu 14. decembra 1946. Otroštvo v srečni družini, mirno življenje na podeželju, počitnice na otoku Wight, šolanje v internatih ... Jane je bila lepo vzgojena in pridna punčka, dokler je ni doletela revolucija šestdesetih.

Že od mladih let sta jo privlačila tako gledališče kot tudi petje. Tako je nastopila v več kot pedesetih filmih ter kar nekaj gledaliških predstavah in TV nadaljevankah. Svetovna javnost jo mogoče najbolj pozna po zelo čutni pesmici Je t'aime moi non plus. Posnela pa je tudi 14 albumov nekatere bolj nekatere manj uspešne

Jane Birkin je pred kratkim tudi končala snemanje nove plošče. Aranžer Gonzales in producent Renaud Letang sta organizirala srečanje med Jane Birkin in izjemno zanimivo zbirko znanih glasbenikov: Mickey 3D, Alain Souchon Miossec, Alain Chamfort, Brian Ferry, Beth Gibbons, Etienne Daho, Arno, Paulo Conte, Manu Chao, Caetano Veloso, Brian Molko (Placebo), rezultat le-tega je nova plošča Rendez-Vous, ki izide marca 2004.

Skratka, obeta se nam pravo glasbeno doživetje katerega preprosto ne smete zamuditi

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Jane Birkin - thumbnail

Jane Birkin