v rubriki dogodki:
.. / / / 01.03.2003

Rade Šerbedžija predstavlja orehe (koncert prestavljena na 13. april)

V nedeljo, 13. aprila 2003, ob 20.30. bo uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma svoj šesti album Orihi orihi promoviral Rade Šerbedžija z Livio Morosin Bandom, kot posebni gost pa bo na koncertu nastopil Dario Marušić. Na odru bomo kot gosta videli tudi Vlada Kreslina in Jureta Ivanušiča.

Rade Šerbedžija je ob številnih filmskih, gledaliških in televizijskih vlogah posnel tudi pet odmevnih glasbenih albumov, ki jim je zdaj dodal še šestega Orihi Orihi. Zamisel za novi album je nastala v Istri, kjer se je srečal s tamkajšnjimi glasbeniki. Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z istrsko ljudsko glasbeno motiviko.

Poleg Šerbedžijevega barvitega glasu in doživete interpretacije so jedro "Orehov" Livio Morosin Band in cenjeni istrski inštrumentalist Dario Marušić. Med znanimi in uglednimi glasbenimi gosti, ki so se odlično ujeli z istrskim glasbenim vzdušjem, je tudi Vlado Kreslin. Za album je napisal pesem Nocoj igramo za vas. Večinski avtor besedil trinajstih skladb na albumu Orihi Orihi je Rade Šerbedžija, glasbe pa Livio Morosin.

Nedvomno je ena največjih igralskih osebnosti v prostoru nekdanje Jugoslavije, ki s svojo nadarjenostjo, karizmo in izjemno igralsko tehniko vse od začetka svoje kariere navdušuje režiserje in kritike ter gledališko, filmsko in televizijsko občinstvo.

Livio Morosin Band
Livio Morosin, glas, akustična kitara
Mauro Giorgi, kitare, mandolina, riž
Zoran Đorđević, bobni
Tomislav Šestan, bas
Danilo Šerbedžija, kitara

Posebni gost: Dario Marušić, violina, meh, frula

Gosta: Vlado Kreslin in Jure Ivanušič

Rade Serbedzija - thumbnail

Rade Serbedzija