v rubriki dogodki:
.. / / / 06.02.2001

Speed Devils in Hi-Dramatic v Velenju in Pivki

V drugi polovici februarja, natančneje v cetrtek, 22. februarja v Mladinskem centru Velenje in v petek, 23. februarja v Hiši Kulture v Pivki (ob 22. uri) bo gostovala zanimiva rock'n'roll kombinacija, nizozemska zasedba Hi-Dramatic in ameriški bend Speed Devils. Skupini igrata glasbo s katero nas Založba FV, edina pravoverna punkrokerska glasbena agencija v našem sončnem podalpsem vrtičku, kontinuirano in sistematično preskrbuje s skorajda pervezrnim navdušenjem in samomorilsko vztrajnostjo.

Američani Speed Devils prihajajo iz Bostona. Trojka, ki jo tvorijo "Skinny" Mike Feudale, pevec in basist (na pokončnem basu), kitarist Chris "The Widowmaker" DeBarge in bobnar Joey Somerville, igra nekam podivjan rockabilly, krepko začinjen s kar pogostimi psychobilly eskapadami. Speed Devils so svojo prvo veliko ploščo z istoimenskim naslovom izdali leta 1997 pri založbi Cacophone Records. Na plošči izstopajo že po naslovih sodeč tipične rock'n'roll rolade The Devil Drives a Buick, Snake Eyes, Drink That Bottle Down. Letošnjo pomlad, takoj po zaključku svoje prve evropske turnejo, pa se bodo lotili snemanja svoje druge plošče.

Amsterdamski kvartet Hi - Dramatic v velik in žmohten glasbeni koktajl uspešno mešajo rockabilly, surf, trash, blues, swing, jazz, ča ča ča ... Bend je nastal leta 1998, lani decembra pa so izdali svoj drugi album Thrift za založbo EarGear Recordings. Njihovi živi nastopi so črvsta mešanica punkrockerske podivjanosti in skuliranih, drsečih surfrock instrumentalov in vsakič sproti dokazujejo da imamo opraviti s prekaljenimi glasbeniki, ki so si glasbeno kilometrino nabirali dolga leta v različnih nizozemskih punkrock bendih.

Glasbeni dogodek, ki ga ljubitelji rocka, predvsem pa tisti, ki jih glasbeni okus vleče bolj proti rockabilliju in psychobillyju nikakor ne smejo zamuditi.

Torej:
v četrtek, 22.2. v Mladinskem centru Velenje,
v petek, 23.2. v Hiši Kulture v Pivki (po domace v Čuzi)

Za Založbo FV

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Speed Devils - thumbnail

Speed Devils