v rubriki dogodki:
.. / / / 16.09.2014 12:10

Joan Baez prihaja v Ljubljano

Na odru Cankarjevega doma bo 13. oktobra ob 20.00 nastopila legendarna Joan Baez. Ameriška kantavtorka, ki nastopa že več kot pol stoletja, je v karieri izdala okoli 30 albumov.

Ne omejuje se v jezikih, niti v glasbenih žanrih – označena je predvsem kot folk pevka, vendar ji nista tuja niti country ali gospel. Je dobitnica nagrade življensko delo, ki jo podeljuje Recording Academy, njen album Day After Tomorrow iz leta 2008 pa je bil nominiran za grammyja. In čeprav pesmi piše tudi sama, je ponavadi prepoznana kot interpret skladb drugih umetnikov, kot so Bob Dylan, Leonard Cohen, Stevie Wonder, The Beatles in drugih.

Pevka, ki je do glasbenega prodora pomagala Bobu Dylanu, je znana tudi po svojem aktivizmu. Ob strani je stala Martinu Luthru Kingu, nastopila na prvi turneji Amnesty Internationala, se zavzemala za svobodo govora, organizirala odpor proti vietnamski vojni, desetletja kasneje pa podrla proteste proti vojni v Iraku. Socialna problematika je pogosta tema njenih pesmih, s katerimi opozarja na krivice v družbi.

Cene vstopnic

  • 1. kategorija 49 €
  • 2. kategorija 46 €
  • 3. kategorija 38 €
  • 4. kategorija 32 €
Sanja Gornjec - avatar

Sanja Gornjec

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 26.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 13 člankov.

Joan Baez - thumbnail

Joan Baez