v rubriki dogodki:
.. / / / 25.12.2003

Josipa Lisac v Bovcu

Bovški koncert priznane pevke Josipe Lisac 29. decembra bo drugačen. Drugačen bo predvsem zaradi poglobljenega odnosa, ki ga je pevka ob svojem zadnjem obisku vzpostavila s tem prostorom. S koncertom se želi pokloniti neminljivemu življenju, ki je zmeraj znova vstajalo iz nesreč, ki so celo stoletje prihajale nad to dolino.

Repertoar bo obogaten z božičnimi deli, v razširjeni spremljevalni zasedbi bodo tudi rogovi avstralskih domorodcev, ki bodo v simbiozi s podobami Bovške spregovorili o globalnem in lokalnem, o svetu, ki je zmeraj manjši, pa zato nič bližji, pa tudi o veselju, ki se nas dotika, ko se srečujemo z lepoto.

Skratka, Josipa Lisac ne prihaja v Bovec zgolj zato, da bi odpela uro in pol programa, temveč prihaja živet tudi zgodbo tega prostora, kar bo publika gotovo znala začutiti na način, ki nam vzbuja asociacije mističnosti in bližine.

Gre torej za nekaj posebnega, dogodek povezan z okoljem kjer se dogaja,glasba pa se bo s podobami Bovške, projeciranimi na platna, zlila v celoto, ki jo lahko imenujemo Lepota.

Glasbeniki, ki spremljajo Josipo Lisac:

Gojko Tomljanović: klaviature, aranžmaji
Josip Grah:trobenta, harmonika,
Borna Šercar: bobni, tolkala
Robi Vnuk:kitare
Davor Ivelić: bas kitara
Aljaž Gorup: didgeridoo
Sebastjan Leban: didgeridoo

PREDPRODAJA KART:
Bovec- Info točka,LTO BOVEC,Trg Golobarskih žrtev 8
Nova Gorica- ROCK'N'ROLL,Tolminskih puntarjev 9A
Ajdovščina- MUSIC SHOP HILL
TOLMIN- Agencija METULJ

Josipa Lisac - thumbnail

Josipa Lisac