v rubriki dogodki:
.. / / / 13.11.2002

Kurcšlus festival 02 v Brežicah

Letošnji kurcšlus festival se bo dogajal v petek, 15. november in soboto 16. novembra v Mladinskem centru Brežice otvorila ga bodo z ognjenim prefomrmanceom na prostem nakar se bo zadeva s koncerrtno ponudbo preselila v dvorano.

Kurcšlus festival bo v petek odprla skupina "piromanov", ki nam bo pokazala, kaj vse se da naredit z ognjem (žongliranje, pluvanje itd.). Njihove performance bo spremljala 4-članska ekipa bobnarjev z Dadom Zuberjem na čelu.

Nato se zadeva seli v dvorano, kjer nam bodo do polnoči uničevali sluh: DNK (Krško, nekoč znani kot Deratizator, vseeno ostajajo zvesti punku), Intoxicate (Samobor, Croatia, grindkorovski masakr z dvemi odličnimi vokali in naspidirano ritem sekcijo), Lasting Values (Zagreb, Croatia, stara šola NY hardkora v njeni naboljši luči) in Corcoras (novomeški grindkorovci, ki so pri nas že preverjena roba).

V soboto nam bodo mačka pomagali pregnati: Bottom of Society (Brežice, nam že dobro znani in preverjeni punkerji, ki so svoje duše prodali enemu in edinemu bogu Dobrovoljčku), Kill the Routine (Vrhnika, dodobra zmetalizirani hardcore, ki vsebuje tudi emo elemente. Odličen bend za videt v živo), Fortaste (Krško, nekdanji člani punkovske zasedbe S.F.U. so ubrali malo dručano pot glasbenega ustvarjanja in se napotili nasproti bendom ala Primus, NoMeansNo in podobnim) in kot gostje nam prihajajo Dilberbend (Pula, Croatia, Toy Dollsi preigravajo slavonske narodnjake; odličen zabavljaški in plesni punk s pivskimi himnami ala "Kafana sve vidi - kafana sve zna" ali "Kafana je moj fakultet").

Cena vstopnice: 600 SIT / dan. Predprodaje vstopnic ne bo!!!

Za MCB

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.