v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2001

SubSub: Homebrew: The Hard Funk

V SubSubu bodo Radyoyevci sobotni večer (17.3.) posvetili domačim DJjem, rezidentom Radyoyo dogodkov - predvsem tistim, ki se ukvarjajo z mračnejšo stranjo drum.n.bassa - vrteli bodo hard, funky in deep drum.n.bass, vso noč.

Za gramofoni bodo stali:

/. JAMirko
JAMirko je ustanovitelj Radyoyo movementa in vodilni slovenski breaks & beats DJ. Rojen je bil leta 1971 v druzini z dolgoletno glasbeno tradicijo - ded je bil skladatelj in direktor ljubljanske Opere v prvi polovici stoletja, mama in brat sta klasicna pianista, JAMirko sam pa je diplomiran violinist, dolga leta zaposlen v Slovenski Filharmoniji. Poleg klasicne glasbene izobrazbe se je JAMirko kot bobnar kalil tudi v jazz-funk kolektivu HEAVY LES WANTED (LP Heavy Les Wanted 95), katerega ustanovitelj je.

Kot DJ nastopa ze dolga leta in je eden prvih slovenskih breakbeat & drum.n.bass DJ-jev, ki je v preteklosti gostoval v klubih kot so: Palma, Nexus, K4, Metropol & Ambasada Gavioli. 333 Old Street (London), Flex (Dunaj), Aquarius, Tvornica, Lapidarij, Mocvara (Zagreb), Makaki, Hip Hop Music Club (Italija) in na open air eventih Aquatica 98+99, Space Night 99+2000 in drugih.

Od leta 1996, ko sta JAMirko in Zeds startala z radijsko oddajo Radyoyo (106.4fm) sta oba DJ-ja, z njima pa tudi omenjena oddaja tista, ki je postavila temelje za slovensko breakbeat sceno kot prva taka oddaja na nasih tleh. Ze striri leta vsak cetrtek zvecer (od 16/01 ob torkih od 21h do 01h in cetrtkih od 23h do 01h) na frekvenci 106.4fm ponuja striri ure kvalitetne glasbe, ki ima za osnovo breakbeat. Iz radijskih oddaj je zadeva kmalu prerasla v klubske vecere - prvi event pod skupnim imenom Radyoyo se je zgodil l.97 v klubu Channel Zero, kasneje pa so se veceri nadaljevali v K4, Creamu , Propagandi in HipHopu, trenutno pa smo v ljubljanskem klubu SubSub. JAMirkov stil DJ-janja je tezko opisljiv - vrti, da zabava in hkrati vzgaja, predvsem pa je zelo dancefloor friendly. Zacel je s funkom in acid jazzom, dandanes pa vrti predvsem drum.n.bass, breakbeat garage in siroko selekcijo rare grooveov, funka vcasih tudi reggaeja. JAMirko je resident DJ vseh Radyoyo vecerov.

/. KoLTeK
Je dolgoletni clan Radyoyo ekipe - koncal je studij na ljubljanskem AGRFT / smer dramska igra, kot DJ pa se od nekdaj navdusuje za temnejso plat drum.n.bassa in je v preteklosti vrtel na vseh Radyoyo vecerih, Space Night 98/99, Kunigunda 99 in v klubih K4, Cream, Propaganda, Flex, Pekarna, Aquarius, Tvornica itd, gostoval pa je tudi v klubu EXXL v Beogradu.

/. KOBILCA
Se je rodil na Gorenjskem l.1970 in je danes eden najstarejših članov ekipe Radyoyo. Njegova prva "glasbena" ljubezen sredi 80-ih je bil elektro in kasneje techno, vendar je ze takrat vedel, da monotonemu 4/4 ritmu manjkajo močnejse bass linije in breaki, ki jih je kasneje našel v glasbi, imenovani drum.n.bass.
Kobilca je kot član Radyoyo ekipe v preteklih letih vrtel v klubih kot so: K4, Cream, Propaganda, Flex, Aquarius, Tvornica ter na open air eventih (Space Night 98/99, Alien Night 99, Kunigunda 99 itd). Koncentrira se predvsem na mračnejšo plat znotraj drum.n.bassa, v zadnjem obdobju pa se obrača tudi k melodičnješi in bolj jazz usmerjeni strani. Kobilca je avtor prve slovenske drumandbass internet strani, ki danes ne funkcionira več, sicer pa dela pri enemu večjih svetovnih računalniskih podjetij.

/. MASSIMO
Je 25-letnik, doma iz okolice Trsta. Na radiu Fragola Popolare Network 104.5 (Trst) ima od leta 1998 vsako tedensko breakbeat, drum.n.bass in hip hop radijsko oddajo, na sporedu ob petkih zvecer. Kot DJ se je prvic leta 1999 priblizal drum.n.bassu in zacel nastopati v okoliskih klubih Rototom (Pordenone) in HipHop (Trst), l. 2000 pa se je pridruzil Radyoyo ekipi kot njen 'international resident'.

vstop do 24h = 1000
vstop po 24h = 1200
v marcu posebna ponudba - do 24h na šanku dnevne cene pijač!!!

Za Radyoyo

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Rady - thumbnail

Rady