v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2002

k4.live: Paprika Korps

V četrtek 18. aprila se nam bodo v Klubu K4 predstavili slovenski regejaški žurerji Paprika Korps in nas bodo s svojo unikatno mešanico reggeja, duba drum 'n' bassa, popeljali na fantastično popotovnaje v ragga-land.

Paprika Korps so odlična poljska reggae - dub - drum`n`bass skupina.
Bend ustanovljen junija 1996, tri leta kasneje posnamejo njihov prvi album z naslovom Kolejny Krok (naslednji korak) pri največji poljski reggae založbi W Moich Oczach. Njihovo ustvarjanje je inovativno, drzno, eksotiki svojega ritma so zelo blizu in zelo jasno vedo, kako postreči globoke takte svojemu poslušalstvu.

V Sloveniji je njihovo ime dobro uveljavljeno, mnogim mladim glasbenikom je njihovo ime referenca pri lastnem muziciranju. Skozi leta so si nabrali koncertno kilomertino in danes zagotavljajo bogat in originalni zvok. Muziko Paprika Korps opisujejo kot zanimiv melodični reggae z veliko dozo močnih in trdih ritmov.

Drugi album, ki se imenuje Przede wszystkim muzyki so izdali 10 avgusta 2001. 11 novih komadov so sproducirali najbolj znani poljski dub producenti.
S štiriletnimi izkušnjami in prekipevanjem energije skupina Paprkia Korps znajo poskrbi, da občinstvo uživa od prvega komada naprej. Preigravajo dub, reggae skozi trši rok vse tja do drum'n bassa. Skratka v enem večeru veliko muzike za različne okuse. Regrat paše - tudi na odru.

Za Klub K4

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Paprika Korrps - thumbnail

Paprika Korrps