v rubriki dogodki:
.. / / / 20.07.2009 01:56

Nancy's Metal Orgasm v kranjskem bazenu

Nancy's Metal Orgasm, Total idiots in AKD Izbruh ponosno predstavljajo najbolj umazan, toksičen, s podganami in odpadki zasoljen dogodek leta.
Američani Municipal Waste veljajo za vodilno skupino oživljajočega duha crossover metala iz sredine osemdesetih, medtem ko brazilska skupina Ratos De Porao velja za najbolj znano južnoameriško hardcore punk skupino, ki nas bo tokrat obiskala drugič.
Da se vse skupaj ne bi prehitro končalo, so se dogodku pridružili še No Limits, Negligence, Thraw in Zizolath, vrata se bodo odprla ob 19:00.

Thrasherji iz Virginie Municipal Waste so začeli leta 2000 z vajami v garaži enega izmed članov. Njihov blazing fast, raw thrash drew v tradiciji DRI, Suicidal Tendencies, Corrosion Of Conformity, Nuclear Assault... jih je izstrelil v orbito kot vodilno skupino hitro razvijajoče se scene ki oživlja duha crossover metala iz sredine osemdesetih. Vsaka izmed njihovih ultra kratkih , hitrih , jeznih in smešnih pesmi je hvalnica postapokaliptičnim mutantom, pivu in thrash glasbi. Njihova predanost hobijem je smrtno resna, kljub temu pa se je niso bali prežeti jo z zabavo. Njihova nova plošča »Massive Agressive« izide jeseni za Earache records.

Ratos De Porao (R.D.P ) so najbolj znana južnoameriška hardcore punk skupina,. V drugi polovici osemdesetih so R.D.P. so preko Sepulture prišli do pogodbe z Roadrunner records. Ta jih je z albumoma »Brasil in Anarkophobia« ponesla v svetovno elito crossover bendov ob sam bok kalibrom kova D.R.I. in Suicidal Tendencies. R.D.P. so k nam prvič prišli leta 1998 in šokirali s svojim odkritim in neokuženim HC zvokom. Od takrat do danes so se dodatno zmetalizirali, zadnji album »Homem inimigo do homem« so izdali leta 2006.

NO limits veljajo za enega najstarejših slovenskih hardcore bendov, saj stružijo že več kot 18 let. Glasba No Limits se je iz začetnih popadkov razvila v pravi pravcati agresivni hardcore, ki ne pušča ujetnikov, obenem pa ostaja zvest svojemu imenu, tako brez omejitev v njihovi glasbi lahko zasledimo hc, punk,metal, melodiko, rap, funky, ska…. Prvenec »www.borba.non-stop« so izdali pred šestimi leti, med drugim so si oder delili z R.D.P., Agnostic Front, M.D.C., Total Chaos, Oi Polloi, Cripple Bastards, K.B.O., KUD Idijoti...

Negligence so Metal band z več kot osemletno zgodovino ustvarjanja.Večinoma jih uvrščajo med predstavnike t.i. Bay Area Thrash metala kamor sodi tudi zgodnja Metallica.
Po treh izdanih demotih so leta 2007 izdali ploščo »Options of a Trapped mind« za katerega so posneli tudi video za pesem »War machine«. Med drugim so igrali z bendi Forbidden, Exodus, Heathen, Death Angel, Konkhra in drugimi.... Trenutno v svojem studiju zaključujejo s snemanjem naslednika prvencu, ki nosi delovno ime »Coordinates of Confusion«

Že od nekdaj dobri znanci in prijatelji so se strinjali s predlogom, da se ustanovi thrash metal zasedba Thraw, saj so vse že boleče srbeli prsti. Vsak je poprijel za instrument, ki ga je bil najbolj vešč. Fantje so začeli pridno delati in so se konec poletja zaprli v Buba-Pardi dungeon pit D.I.Y. studio ter posneli svoj drugi demo, naslovljen »Injecting hate,«. Mulci so na svoje delo ponosni, med drugim so igrali na Metalcamp, Metalmanii, Small festu.... želijo si novih izzivov, sranja po tujini, okultizma in ženskih bodybuilderk

Žižolath so nastali v Luciji leta 2006 kot posledica ustvarjalne pavze metalskega evil-orkestra Majkuvamjebem!!. Do sedaj so odigrali precej koncertov po Sloveniji z bendi kot so Born from pain, A Traitor Like Judas, Unit 731, No Limits, Hiram, 40 Gradi... Letos so posneli album 'Tonight we murder', katerega bodo najprej izdali v digitalni obliki, nato pa še v tiskani obliki.

Za Izbruhov kulturni bazen

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat