v rubriki dogodki:
.. / / / 21.02.2002

K4.live: Zaphod

Zaphod. Pa vendar Zaphod ni čisto običajna drum'n'bass zasedba, to po čem se razlikujejo od ostalih je to da igrajo drum'n'bass v živo ter s "pravimi" instumenti.

Ime je bend dobil po predsedniku vesolja iz znane Douglas Adamsove znanstveno-fantastične novele Štoparski vodnik po galaksiji.

L. 1997 se je na nekem jamsession-u dobil trio (Drammah, A-frame, Carlo Electro), njihovi posnetki pa so bili zelo pozitivno ocenjeni s strani nizozemskih glasbenih kritikov. Glasbenike je k soustvarjanju motiviralo predvsem spoznanje, da se njihov okus in stil dopolnjujeta, ko pride do plesne glasbe. S prihodom Shaia in Dan Dazza, je nastala skupina Zaphod. Sledile so trde vaje, uspešni nastopi, vseeno pa skupina ostaja neodvisna od založb in prisega na neodvisnost, svobodo ustvarjanja.

Poleg glasbe, ki je najpomembnejše sredstvo, skozi katerega skupina seva energijo, Zaphod skrbijo za vizualno podobo, zato njihovi koncerti predstavljajo hipnotično energetsko živo drum`n`bass bombo, vredno ogleda.

Pred in po koncertu bo plesišče pod kontrolo mladega in izredno obetavnega drum`n`bass didžeja Danaje - prihaja iz Tržiča in energično suka vinilke v ritmih funky in groovy D`n`B-ja.

Za Klub K4

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Zaphod - thumbnail

Zaphod